13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Fermierii pot accesa mai ușor schemele de plăți directe

APIA (Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură) va obține documentele care până acum erau în sarcina fermierilor din bazele de date interconectate și astfel va fi simplificată procedura de accesare a schemelor de plăți directe pentru fermieri.

„Pentru a beneficia de plăţile directe, fermierii trebuie să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se află la dispoziţia lor, cu excepţia adeverinţelor conform înscrisurilor din registrul agricol sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă este cazul. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile la data depunerii cererii.”, se arată în actul legislativ promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Fermierii, persoane fizice, vor depune o declaraţie pe proprie răspundere că îşi lucrează terenul agricol şi că deţin documente doveditoare iar Primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole sunt obligate să elibereze adeverinţele conform înscrisurilor din registrul agricol la solicitarea APIA, cu consimţământul scris prealabil al fermierului.

Solicitanții vor depune la APIA numai cererea de plată, nu și documentele emise de terți, printre care extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul Național al Exploatațiilor, extrasul din Registrul de Rasă ori extrasul de la Registrul Comerțului.

Ultima oră
Pe aceeași temă