7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiFamilia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal o seară dedicată Curajului Civic. La eveniment a participat și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Aflată la a doua ediție, seara Regală dedicată Curajului Civic a fost posibilă datorită iniţiativei şi implicării doamnei Cătălina Rousseau şi BDR Associates. Prezentatoare a fost doamna Bianca Brad.

Seara regală a fost dedicată acelor persoane care au demonstrat curaj civic prin realizarea și ducerea la bun sfârșit a meseriei pe care o practică. Evenimentul a adus, în același timp, recunoașterea unor organizații-lider din România și din Republica Moldova, care inspiră respectul societății prin implicarea lor neobosită în binele comunității.

Majestatea Sa și Principele Consort au oferit recunoșterea onorifică celor ce s-au remarcat fie prin curaj în situații de risc, fie prin sprijinul umanitar acordat celor aflați în dificultate, fie prin civism în acte educaționale și culturale inovatoare sau prin promovarea valorilor identitare ale României. Au fost onorați, de asemenea, reprezentanți ai unor organizații salvatoare de vieți omenești.

“Majestatea Sa şi cu mine suntem nespus de bucuroşi să găzduim, pentru a doua oară, seara dedicată curajului Civic. Palatul Regal din Capitală face deci pentru a doua oară dovadă de înţelegere şi de admiraţie faţă de acea parte dintre personalităţile societăţii româneşti care este caracterizată prin curaj, modestie şi profesionalism, umanitate, înţelegerea celui de alături, patriotism şi, de multe ori, anonimat”, a transmis Alteţa Sa Regală Principele Radu în cadrul acestui eveniment.

Printre cei premiați au fost jurnaliștii TVR care au realizat reportaje în zone de conflict, Adelin Petrișor, Alex Costache și Dragoș Stoian.

Totodată echipa PRO TV „România, te iubesc!”, a primit premiul pentru civism prin jurnalism formator de opinie.

„Seara Regală dedicată Curajului Civic, în prezența Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei, Alteței Sale Regale Principele Consort, recunoaștere onorifică acordată ecipei ProTV „România, te iubesc” pentru civism prin jurnalism formator de opini”, scrie pe diploma primită de echipa „România, te iubesc!”, potrivit stirileprotv.ro.

Au mai fost evidenţiaţi şi pompierii care au intervenit pentru stingerea incendiilor din mai multe țări europene.

Pledoarie regală pentru Republica Moldova la vizita din Suedia

În a doua zi a vizitei Familiei Regale a României în Regatul Suediei, în jurul dimineții, Custodele Coroanei şi Principele Consort au vizitat Institutul Suedez de Afaceri Internaționale, unde Majestatea Sa a susţinut în faţa audienţei discursul “EU and NATO’s Eastern borders security. A Romanian perspective”, la invitaţia ambasadorului Jakob Hallgren, președintele institutului.

La eveniment au luat parte cercetători și membri ai institutului, reprezentanți ai Corpului Diplomatic străin acreditat la Stockholm, conducerea institutului-gazdă, reprezentanții Ambasadelor României și Republicii Moldova și reprezentanți ai Casei Majestății Sale. Custodele Coroanei a participat la un amplu dialog cu cei prezenți.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă