17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalExtinderea Canalului Suez se va termina în iulie 2023

Extinderea Canalului Suez se va termina în iulie 2023

Un proiect de extindere a unor părți ale Canalului Suez este de așteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări, în iulie 2023, a declarat președintele Autorității Canalului Suez (SCA), potrivit Reuters.

SCA a anunțat planuri de extindere al canalului și lărgirea celui existent după ce nava container Ever Given a eșuat și a blocat calea navigabilă timp de șase zile anul trecut.

„Proiectul va fi finalizat în 24 de luni. Am început în iulie 2021 și, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom termina în iulie 2023”, a declarat președintele Osama Rabie.

Navele trec prin canal în convoi, iar extinderea celei de-a doua benzi ar crește capacitatea cu șase nave, a spus Rabie, fără a oferi mai multe detalii.

Cei mai sudici 30 de km ai canalului, unde Ever Given s-a înțepenit, urmează să fie lărgiți cu 40 de metri spre est, conform planurilor anunțate anterior.

„Acest lucru va îmbunătăți navigația navelor cu 28% în această parte dificilă a canalului”, a spus Rabie.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Colliers: Locuințele noi devin din ce în ce mai puțin accesibile pentru români

Tot mai puţini români îşi permit să-şi cumpere o locuinţă nouă, având în vedere că prețurile continuă să crească într-un ritm sensibil mai accelerat...
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...

Mesajul transmis preşedintele Iohannis cu ocazia aniversării PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată...
Ultima oră
Pe aceeași temă