4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăPoliticăExit-poll alegeri Bulgaria: Partidul fostului premier Borisov, GERB, pe primul loc

Exit-poll alegeri Bulgaria: Partidul fostului premier Borisov, GERB, pe primul loc

Partidul GERB al fostului prim-ministru Boyko Borissov pare să câștige alegerile de duminică din Bulgaria, potrivit rezultatelor exit-poll, al patrulea scrutin național în mai puțin de doi ani, mulți alegători căutând predictibilitate din partea unui fost lider, în contextul în care inflația și costurile energetice sunt foarte mari.

Sondajele de la ieșirea de la urne realizate de Gallup International și Alpha Research au arătat că GERB, formațiunea de centru-dreapta, a obținut 24,6%-25,5% din voturi, scrie Reuters.

Principalul rival al GERB, partidul reformist We Continue the Change, condus de Kiril Petkov, al cărui guvern de coaliție s-a prăbușit în iunie, s-a clasat pe locul al doilea cu 18,9-19,9%, potrivit sondajelor exit-poll.

Dacă se confirmă, rezultatul ar anunța discuții dificile pentru coaliție, care s-ar putea încheia cu un parlament suspendat sau chiar cu un nou scrutin.

Oricare dintre cele două variante ar prelungi instabilitatea politică și ar crește perspectiva ca Sofia să rateze data țintă de 2024 pentru intrarea în zona euro.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

În atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări

Grupul de parlamentari americani care anchetează atacul împotriva Congresului SUA desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat...

Ursula von der Leyen vrea ca țările din Balcanii de Vest să se distanțeze de Rusia și China

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de...

Rusia a adus sisteme antirachetă mobile în insulele Kurile, lângă Japonia

Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă