1.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeEconomieEconomie internăEXCLUSIV În Cosmopolis, proiectul rezidențial gigant din Ștefăneștii de Jos, s-au închiriat...

EXCLUSIV În Cosmopolis, proiectul rezidențial gigant din Ștefăneștii de Jos, s-au închiriat circa 250 de apartamente în 2023

Cel mai mare proiect rezidențial din România, Cosmopolis, amplasat la granița Bucureștiului, în Ștefăneștii de Jos, închiriază circa 250 de apartamente anul acesta, marcat de dificultăți pe piața rezidențială.

„Între 5% și 10% din locuințele aflate în Cosmopolis sunt achiziționate în scop de închiriere, atât pe termen lung, cât și în regim hotelier, așadar un număr de aproximativ 350 de apartamente au fost cumpărate în scop de închiriere. Pe lângă persoanele fizice care au cumpărat locuințe pentru a le închiria și a-și genera un supliment de venituri, mai sunt investitorii mici care au luat până la 5 apartamente, investitori medii care au de la 5 la 20 de apartamente, dar și investitori care au achiziționat stocuri mari de apartamente pe care le închiriază pe termen lung. Un astfel de exemplu este fondul de investiții IMMO GURU, care deține un bloc în întregime, cu aproximativ 80 de apartamente”, spune pentru România Liberă, Ozan Tuncer – CEO al Cosmopolis.

De altfel, Cosmopolis are un departament special dedicat închirierilor, care gestionează solicitările și contractele. De la începutul anului, în proiectul gigant cu peste 5.000 de locuințe construite până în prezent, s-au închiriat circa 200 de apartamente, la care se adaugă 50-100 de apartamente închiriate de proprietarii din complex.

„Tocmai pentru că locuințele din Cosmopolis sunt foarte atractive prin facilitățile pe care le oferă și aduc un randament bun al investiției, avem o cerere mare de unități pentru închiriere“, explică Ozan Tuncer.

Ca efect, mai ales că închirierile au devenit o variantă din cauza prețurilor mari din piață și a scumpirii creditelor ipotecare, proiectul rezidențial gigant a devenit atractiv și pentru cei care închiriază, nu doar pentru proprietari.

„Datorită poziționării, Cosmopolis este o opțiune foarte bună pentru cei care doresc să locuiască în chirie, mai ales pentru cei care lucrează în clădirile de birouri din Nordul Capitalei, zonele Aviației și Pipera. Apropierea de aeroport este un alt avantaj pe care clienții Cosmopolis îl apreciază. Cartierul Cosmopolis este o alternativă foarte bună pentru chirii, inclusiv din punct de vedere financiar, raportat la zona Pipera și Aviației, care au costuri ridicate pentru locuințele disponibile pentru închiriere”, susține Ozan Tuncer.

Și având în vedere chiriile practicate în special în zona de nord a Bucureștiului, Cosmopolis a devenit o alternativă foarte bună atât pentru cei care lucrează în zonă, dar și pentru cei care au afaceri aici. Efectul este, potrivit lui OIzan Tuncer, că cererea pentru apartamente de închiriat crește de la an la an. .

Proprietarii din Cosmopolis scot și la vânzare apartamentele

„Cosmopolis are și un departament dedicat, care se ocupă și de intermedierea vânzării apartamentelor de la proprietarii din Cosmopolis. În acest moment, sunt în oferta departamentului nostru 50 de locuințe. Oferta directă de vânzare a proprietarilor mai adaugă câteva zeci de unități. Per total, putem vorbi în acest moment de aproximativ 100 de proprietăți achiziționate care sunt scoase la vânzare. Deși sunt cazuri în care vânzarea se face ca urmare a relocării proprietarilor, cea mai mare parte din vânzări sunt în scop de upgrade, adică proprietarii le vând pentru a-și cumpăra locuințe mai mari tot în Cosmopolis”, explică Ozan Tuncer.

Până acum, Cosmopolis reprezintă o investiție de 450 milioane de euro și va avea 15.000 de locuitori până la finalul acestui an. Proiectul este dotat, de asemenea, cu 50 de piscine exterioare, 4 parcuri, 4 locuri de joacă pentru copii, are și o biserică și o moschee.

Proiectul gigant are acces și la o plajă privată pe malul lacului natural din apropiere, terenuri de sport (1 teren fotbal, 1 teren tenis privat) și servicii de pază și supraveghere cartier 24/24h.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Cum poate ajuta toaleta ecologică la reducerea amprentei de carbon

Într-o eră în care preocupările legate de schimbările climatice și impactul asupra mediului devin tot mai accentuate, căutăm soluții inovatoare pentru a diminua amprenta...

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...
00:00:26

VIDEO. Putin va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele rus Vladimir Putin le-a transmis soldaților care au luptat în Ucraina că va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024, o decizie...
Ultima oră
Pe aceeași temă