6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalEuropol: Amenințarea teroristă în Europa, în creștere după atacul Hamas asupra Israelului

Europol: Amenințarea teroristă în Europa, în creștere după atacul Hamas asupra Israelului

Europol a avertizat că riscul de atacuri teroriste în Europa a crescut în urma atacului lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, conform agenției DPA, preluat de Agerpres.

“Amenințarea teroristă a crescut”

Catherine De Bolle, directoarea Europol, a declarat vineri la Haga că atacurile recente de la Bruxelles și Paris au fost motivate de violențele comise de Hamas.

“Ameninţarea teroristă a crescut după ce Hamas a atacat Israelul şi după riposta Israelului în Fâşia Gaza”, a mai spus ea, precizând că grupurile jihadiste reprezintă cea mai mare ameninţare.

Europol a identificat puncte comune clare între gruparea islamistă Hamas, organizația Statul Islamic și Al-Qaida. De Bolle, directorul Europol, a subliniat că pentru Al-Qaida și Statul Islamic, reizbucnirea conflictului în Orientul Mijlociu reprezintă o oportunitate de a-și mări din nou vizibilitatea pe plan internațional. În același timp, Hamas își propune să-și extindă influența dincolo de Palestina.

De asemenea, organizațiile teroriste islamiste încurajează în special tinerii sau persoanele cu probleme de sănătate mentală să comită atacuri. Catherine De Bolle a subliniat că internetul și rețelele sociale reprezintă instrumente extrem de importante pentru aceste organizații, menționând că imaginea făptașilor care acționează singuri trebuie corectată.

“Ei pot comite singuri atacurile, însă fac parte dintr-o comunitate pe internet”, a mai spus directoarea Europol.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!a

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă