0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăMediuEuronews amintește de doi pădurari români uciși în 2019, în timp ce...

Euronews amintește de doi pădurari români uciși în 2019, în timp ce încercau să oprească tăierile ilegale

Euronews a realizat un reportaj despre apărătorii mediului, care își pierd viața în încercarea de a salva Planeta. De altfel, aceștia amintesc despre doi pădurari români care au fost uciși în 2019 în timp ce se confruntau cu tăietorii ilegali din țară.

Doi pădurari români au fost uciși în 2019 în timp ce se confruntau cu tăietori ilegali din țară. România găzduiește peste jumătate din pădurile vechi și primitive ale Europei. Mai bine zis, găzduia.

Un angajat forestier de stat, Răducu Gorcioaia, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit decedat în mașina sa lângă niște copaci, după ce a fost omorât cu un topor.

Apărătorii mediului din Europa își pot pierde viața destul de ușor, avertizează ONG-urile, conform Euronews. În 2020, 227 apărători ai mediului au fost uciși în întreaga lume, cel mai mare număr înregistrat pentru al doilea an consecutiv, potrivit Global Witness.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru, jurnalist la România Liberă din 2021. Noi începuturi, mult dinamism și multă speranță.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă