38.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăMediuEuronews amintește de doi pădurari români uciși în 2019, în timp ce...

Euronews amintește de doi pădurari români uciși în 2019, în timp ce încercau să oprească tăierile ilegale

Euronews a realizat un reportaj despre apărătorii mediului, care își pierd viața în încercarea de a salva Planeta. De altfel, aceștia amintesc despre doi pădurari români care au fost uciși în 2019 în timp ce se confruntau cu tăietorii ilegali din țară.

Doi pădurari români au fost uciși în 2019 în timp ce se confruntau cu tăietori ilegali din țară. România găzduiește peste jumătate din pădurile vechi și primitive ale Europei. Mai bine zis, găzduia.

Un angajat forestier de stat, Răducu Gorcioaia, în vârstă de 50 de ani, a fost găsit decedat în mașina sa lângă niște copaci, după ce a fost omorât cu un topor.

Apărătorii mediului din Europa își pot pierde viața destul de ușor, avertizează ONG-urile, conform Euronews. În 2020, 227 apărători ai mediului au fost uciși în întreaga lume, cel mai mare număr înregistrat pentru al doilea an consecutiv, potrivit Global Witness.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă