14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaErdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o platformă pentru „negocieri” relevante la Istanbul, potrivit epicnews.ro.

În cadrul unui discurs video adresat participanţilor la summitul Ucraina-Europa de Sud-Est de miercuri, preşedintele Erdogan a subliniat sprijinul Turciei pentru independenţa, suveranitatea, securitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în războiul de agresiune justificată a Rusiei.

Preşedintele turc a subliniat că eforturile în direcţia păcii nu au fost, până în acest moment, suficiente.

Totodată, acesta a declarat că rămâne ,, un susţinător al faptului că diplomaţiei şi dialogului trebuie să li se dea o şansă pentru a pune capăt războiului cu o pace dreaptă şi durabilă”, potrivit sursei citate.

Erdogan către Putin: “Tăcerea occidentală înrăutățește situația umanitară din Gaza”

Președintele turc Tayyip Erdogan i-a spus marți omologului său rus Vladimir Putin, în cadrul unei convorbiri telefonice, că “tăcerea” țărilor occidentale agravează criza umanitară din Gaza, notează Reuters.

Într-o declarație, președinția a precizat că Erdogan i-a spus lui Putin că “sălbăticia” față de teritoriile palestiniene se adâncește și că civilii sunt uciși în mod constant.

De asemenea, el a repetat comentariile anterioare potrivit cărora Turcia, un aliat al NATO, va continua să lucreze pentru a obține calmul în regiune.

Țările occidentale au subliniat dreptul Israelului de a se apăra după atacul din 7 octombrie al militanților Hamas asupra unor orașe și kibbutzim israelieni, care a ucis 1.400 de persoane, în principal civili.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă