21.1 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalEmmanuel Macron uită de neînțelegeri și va colabora cu Viktor Orban

Emmanuel Macron uită de neînțelegeri și va colabora cu Viktor Orban

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat, cu ocazia summitului Grupului de la Vişegrad, că este pregătit pentru a colabora cu premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru consolidarea autonomiei strategice a Uniunii Europene.

Emmanuel Macron s-a întâlnit luni, la Budapesta, cu premierul ungar, Viktor Orban, şi a participat la reuniunea Grupului Vişegrad, din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

„În pofida cunoscutelor disensiuni politice, sunt dispus să cooperez cu Viktor Orban pentru suveranitatea Europei”, a afirmat Emmanuel Macron, conform postului France 24, în contextul în care Franţa va prelua de la 1 ianuarie Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, conform stiri-covid.eu.

Emmanuel Macron va colabora cu Viktor Orban după ce și acesta a afirmat că susține autonomia strategică a UE

La rândul său, Viktor Orban a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă, că susţine consolidarea autonomiei strategice Uniunii Europene. „Susţinem politicile în sensul creării de capabilităţi europene comune, energia nucleară şi construirea unui sector agricol european puternic”, a declarat Viktor Orban, citat de agenţia Reuters.

Ungaria conduce în prezent Grupul Vişegrad, iar Emmanuel Macron a fost invitat la summitul de la Budapesta în contextul pregătirii agendei viitoarei Preşedinţii franceze a Consiliului UE. Emmanuel Macron şi Viktor Orban au discutat despre tranziţia digitală şi tranziţia ecologică, despre consolidarea apărării Uniunii Europene şi despre politicile în domeniul imigraţiei, potrivit Preşedinţiei Franţei. Înaintea întâlnirii, Emmanuel Macron afirmase că Viktor Orban „este un adversar politic, dar un partener european”, conform cotidianului Le Monde. „Oricare ar fi sensibilităţile noastre politice, opţiunile noastre, trebuie să colaborăm pentru viitorul Europei”, subliniase Emmanuel Macron.

Citiți România Liberă și pe Google News.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Procurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon. Fostul șef de stat este acum reținut, pe termen de 72 de ore....

Igor Dodon va sta în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost plasat joi în arest preventiv la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, anunţă...

Budăi: 3,2 milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei în luna iulie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat joi că 3,2 milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei în luna iulie, iar acesta...
Ultima oră
Pe aceeași temă