16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSocialEducațieEmilia Șercan a interzis accesul la propria lucrare de licență, dezvăluie jurnalista...

Emilia Șercan a interzis accesul la propria lucrare de licență, dezvăluie jurnalista Denise Rifai

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru acuzațiile de plagiat pe care le-a lansat împotriva unor persoane publice, ar fi interzis accesul la propria ei lucrare de licență.

Această dezvăluire este făcută de Denise Rifai, o cunoscută realizatoare de televiziune. Informația în acest sens este transmisă de Denise Rifai la data de 10 ianuarie 2023, prin mai multe mesaje postate pe Facebook.

Denise Rifai precizează că Emilia Șercan este “absolventa a universitatii Lucian Blaga din Sibiu, specializarea Jurnalism, forma de invatamant – LA DISTANTA”. Șercan a susținut lucrarea de licență în sesiunea iunie 2003. Ulterior, în anul 2017, Emilia Șercan a transmis o “Notificare” către rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. În cererea din anul 2017, Emilia Șercan solicita “respingerea oricărei cereri de consultare” a tezei ei de diplomă, “în lipsa acordului expres al subsemnatei”.

Emilia Șercan este cadru didactic universitar. Ea a devenit foarte cunoscută în urma acuzațiilor de plagiat pe care le-a lansat împotriva unor personalități publice. Acuzațiile au fost formulate de Emilia Șercan după ce ea ar fi verificat cărțile semnate sau tezele de doctorat ale acelor persoane. Unul dintre cei pe care Șercan i-a acuzat de plagiat este premierul Nicolae Ciucă. La momentul când și-a susținut licența, Ciucă era ofițer activ și nu intrase în politică.

O altă persoană pe care Șercan a acuzat-o de plagiat este ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Șercan susținea că acuzațiile la adresa ei sunt o formă de represalii după ce l-a acuzat pe ministrul Bode. De altfel, Șercan depusese și o plângere penală împotriva ministrului Bode.

Șercan nu s-a referit în mod explicit la dezvăluirile făcute de Denise Rifai. În lipsa accesului la o lucrare scrisă, această lucrare nu poate fi verificată împotriva plagiatului. Din acest motiv, este ciudată dorința Emiliei Șercan de a restricționa accesul la propria ei lucrare de licență.

Profesorul care a îndrumat acea lucrare de licență a decedat

Potrivit informațiilor deja postate pe internet de către Denise Rifai, teza de absolvire a facultății, elaborată de Emilia Șercan, s-a intitulat “Reglementari nationale si internationale cu privire la libertatea de exprimare”. Îndrumătorul acestei lucrări de licență ar fi fost profesorul Alexandru Grad.

Profesorul Grad a fost decanul Facultății de Jurnalistică de la Universitatea “Lucian Blaga” până în anul 2005, când a decedat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă