2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSocialEducațieElevii români au obținut primul loc la Olimpiada Balcanică de Informatică

Elevii români au obținut primul loc la Olimpiada Balcanică de Informatică

Echipa României a obţinut locul I, cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, având un punctaj cumulat de 1.963 din 2.400 posibil la cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie în Slovenia, la Maribor.

„Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat”, informează un comunicat al Ministerului Educației.

Dintre cei patru competitori români s-a distins Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim.

Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României, a precizat sursa citată.

„O performanţă remarcabilă a obţinut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur şi ocupant al locului al doilea şi la categoria seniori”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Medalii de aur au obţinut Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul I cu punctaj maxim posibil) şi Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul al doilea în clasament), medalie de argint: Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medalie de bronz: Vlad-Alexandru Haivas – elev la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Echipa României a fost însoţită în deplasarea la Maribor de Adrian Panaete, vicepreşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI), profesor la Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani, în calitate de team-leader, şi Adrian Budău, copreşedintele Societăţii „Infoarena”, membru în Comitetul Director al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică, în calitate de deputy leader. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă