6.7 C
București
sâmbătă, 9 noiembrie 2024
AcasăSocialEl e primul bulibașă vaccinat anti Covid! Cum a reușit Nea Tacu...

El e primul bulibașă vaccinat anti Covid! Cum a reușit Nea Tacu să-și salveze comunitatea din fața bolii

Primul bulibașă vaccinat anti Covid locuiește în Vâlcea și este imunizat cu schema completă de la Pfizer. La fel și soția sa, Margareta. Iar la 1 decembrie, cei doi au primit și doza booster. Povestea lui Nea Tacu este redată chiar de către nepotul acestuia, Mihai Eduard Alin, pe pagina de Facebook. Tânărul povestește despre bunicul său într-una din cele mai emoționante postări pe care am citit-o pe internet. 

Cine este primul bulibașă vaccinat anti Covid?

Este din Vâlcea și i se spune simplu, Nea Tacu. Omul are o soție, pe Margareta, în vârstă de 64 de ani și un nepot, Mihai, care a fost voluntar la Crucea Roșie și lucrează ca voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Nea Tacu este bulibașă și un om foarte respectat în comunitatea sa de rromi. El a vrut să dea un exemplu celor din jur care nu cred în pericolul Covid și a decis să se vaccineze. Împreună cu soția lui, s-a dus la centrul de imunizare și a făcut prima doză de Pfizer. Apoi, pe a doua. Iar de 1 decembrie cei doi soți s-au vaccinat pentru a treia oară. Motivul? Îl explică nepotul.  „În acest an, foarte mulți romi din comunitate s-au infectat și au făcut Covid. După apelurile bunicului, jumătate din comunitate s-a vaccinat, iar mulți din cealaltă au avut de suferit după ce s-au infectat”, spune tânărul.

Nea Tacu a încercat să-i convingă pe oameni că numai vaccinul te poate salva din fața îmbolnăvirilor. Este singura soluție să învingi boala. Iar spusele sale au fost ascultate. 

Nea Tacu și-a salvat comunitatea din fața bolii 

Mihai continuă povestea și spune că bunicul său este de meserie cazangiu. „Îi aducem mii de mulțumiri că ne-a învățat această meserie. El are o vorbă: „Banul trebuie muncit, atunci îl vei prețui mai mult”. Este judecătorul țiganilor dar respectă mai mult legile și constituția României. Întotdeauna a promovat educația… îi place istoria și este fascinant de domnitorii Țării Românești. Acest om a fost susținerea mea pentru a profesa și mai mult în visul meu. A prins comunismul, a făcut armata în acele timpuri și în această pandemie este optimist. Cu zâmbetul pe buze ne spune: „Lasă că trecem și peste asta!”

Soția bulibașei s-a înscris la școală deși e pensionară

Nici bunica Margareta nu e mai prejos, mai spune Mihai. Femeia și-a dorit foarte mult să învețe carte, motiv pentru care s-a înscris în programul școlar “A 2-a șansă”, înființat de Școala Gimnazială “Spiru Haret”, prin care învață cei de peste 30 de ani care nu au promovat ciclul gimnazial. „A învățat să scrie și să citească și se ducea la școală pe jos, chiar dacă era ploaie sau soare”, mai spune Mihai într-una dintre cele mai emoționante postări pe care le-am citit pe internet. Tânărul îi mulțumește din suflet bunicului și îi spune că bătrânul este un exemplu pentriu toți. „Îți mulțumesc, bunicule!

Citiți România Liberă și pe GOOGLE NEWS

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă