11.8 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăInternaționalEconomia israeliană s-a depreciat în cele peste patru luni de război cu...

Economia israeliană s-a depreciat în cele peste patru luni de război cu Hamas

Economia israeliană, în valoare de 500 de miliarde de dolari, a fost afectată în timpul războiului de peste patru luni împotriva grupării militante palestiniene din Gaza, timp în care mii de oameni și-au părăsit locurile de muncă și au plecat în armată, relatează Reuters, potrivit orange.ro.

Barkat, care este considerat un potențial candidat la succesiunea în funcția de premier al Israelului după Benjamin Netanyahu, a precizat că securitatea națională este vitală pentru economia Israelului. “Ne-am angajat să câștigăm războiul. Vom câștiga”, a spus Barkat.

El a declarat că Israelul a depășit situații mai dificile în trecut și a adăugat: “Cred că atunci când oamenii se uită la economia Israelului vor să se asigure, în primul rând, că suntem o țară sigură”.

Barkat, membru al partidului Likud al lui Netanyahu, consideră că economia postbelică va crește, câștigând de pe urmă unui boom al inovației în sectorul de înalta tehnologie din Israel, un contributor major la economie.

Analiză: Războiul din Israel readuce pe creștere prețul petrolului

Aurul și petrolul sunt sensibile la evenimente geopolitice, fiind printre primele mărfuri care au răspuns la atacurile din Israel și Fâșia Gaza din acest weekend.

Petrolul Brent a crescut cu 4,4%, luni, față de închiderea de vineri. Cotațiile revin după o perioadă de scădere, care a determinat o ajustare de 9,7% față de vârful atind recent, la 28 septembrie.

Petrolul WTI tranzacționat în SUA a avansat în prima zi a acestei săptămâni cu 4,3%. Aurul a urcat și el cu 1,6%, revenind la rândul său după o scădere de 6,6%, produsă între 20 septembrie și vineri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Seara victoriilor la limită în Liga Campionilor: Atletico Madrid-Borussia Dortmund 2-1/ PSG-Barcelona 2-3

Atletico Madrid a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a sferturilor de finală ale...

Joe Biden anunță cea mai semnificativă consolidare a relațiilor de apărare cu Japonia și Australia

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri cea mai semnificativă consolidare a relaţiilor de apărare cu Japonia de la Războiul rece şi o cooperare...

Pe când capitularea Ucrainei?

Presa mainstream începe să aducă argumente în susținerea ideii că Ucraina a pierdut războiul și trebuie să înceapă negocieri de pace. Dacă se obține...
Ultima oră
Pe aceeași temă