21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăLifestyleDwarka: orașul antic scufundat al Indiei

Dwarka: orașul antic scufundat al Indiei

Se spune că orașul antic din India Dwarka s-a scufundat sub Marea Arabiei. Acum, arheologii subacvatici caută fundațiile zidurilor orașului pentru a-i dovedi existența, scrie BBC.

Unul dintre cele șapte centre de pelerinaj sfinte din India, se află în orașul Dwarka. În afara de importanța religioasă pe care o deține, arheologie definește și ea acest oraș. Așseazare s-a scufundat și se regăsește în Marea Arabiei.

În a doua jumătate a secolului trecut, arheologii au încercat să găsească dovezi fizice ale orașului scufundat în largul coastei zilei moderne Dwarka, astfel încât să poată dovedi existența lui. Ca urmare, multe artefacte au fost descoperite sub apă, cum ar fi blocuri de piatră și stâlpi. Cu toate acestea, vârsta exactă a acestor constatări nu se cunoaște încă. Acum, arheologii plănuiesc o săpătură subacvatică pentru a căuta fundațiile zidurilor orașului antic. Dacă vor găsi locația exactă a așezării, aceasta va avea o importanță istorică extraordinară pentru India.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă