7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalDouă persoane au fost ucise și șase rănite într-un atac armat la...

Două persoane au fost ucise și șase rănite într-un atac armat la un liceu din Saint-Louis, Missouri

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte şase rănite luni dimineaţa, într-un liceu din Saint-Louis, statul Missouri, centrul SUA, atacatorul fiind împuşcat mortal de forţele de ordine, a declarat poliţia locală, relatează AFP şi Reuters.

O femeie adultă şi o tânără au murit şi alte câteva persoane au fost rănite, a declarat şeful poliţiei din Saint-Louis, Mike Sack.

Agenţii de poliţie, care au sosit la faţa locului în urma unui apel de urgenţă, au avut un schimb de focuri cu atacatorul, care a fost împuşcat şi a decedat din cauza rănilor, potrivit sursei citate.

“Suspectul pare să aibă în jur de 20 de ani”, iar identitatea lui nu a fost încă stabilită definitiv, a precizat şeful poliţiei.

Două persoane au fost ucise și alte șase persoane au fost rănite la un liceu din Saint-Louis, continuând flagelul acestui fenomen în SUA

Atacurile armate, în special în instituţii de învăţământ, sunt un flagel în Statele Unite. În mai, un adolescent a ucis 19 elevi şi două profesoare la o şcoală primară din Uvalde, Texas, potrivit agerpres.ro.

Luni, un adolescent american care a ucis anul trecut patru elevi în liceul său din Michigan cu o armă primită de la părinţii săi, a pledat vinovat.

Un nou atac armat în SUA soldat cu 3 morți și 11 răniți

Un nou atac armat a avut loc în SUA, care s-a soldat cu trei morți și mai mulți răniți. Atacul a avut loc pe o stradă foarte aglomerată din Philadelphia , unde mai mulți bărbați au deschis focul.

Poliția locală din Philadelphia a anunțat că un atac armat a avut loc pe o stradă aglomerată, soldat cu trei morți- doi bărbați și o femeie. Alte 11 persoane au fost spitalizate.

„Paisprezece persoane, din câte știm noi, au fost împușcate și spitalizate. Trei dintre aceste persoane, doi bărbați și o femeie, au fost declarate decedate după ce au ajuns la spitale cu multiple răni prin împușcare”, a declarat detectivul D.F. Pace, de la poliția din Philadelphia.

Potrivit sursei citate, ofițerii care au intervenit la fața locului „au observat mai mulți trăgători activi care au deschis focul asupra mulțimii” în zona străzii South Street din Philadelphia, o arteră foarte circulată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă