22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăDouă femei deputat sunt propuse de PSD să conducă Ministerul Familiei și...

Două femei deputat sunt propuse de PSD să conducă Ministerul Familiei și Ministerul Muncii

Două femei deputat sunt propuse de PSD pentru a prelua posturile vacante de ministru la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și, respectiv, la Ministerul Muncii.

La Ministerul Familiei, conducerea PSD o propune ca ministru pe deputata Natalia Intotero. Ea este președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de Pretutindeni în guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă.

La Ministerul Muncii, PSD o propune ca ministru pe deputata Simona Bucura-Oprescu. Ea conduce Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. Despre Simona Bucura-Oprescu se presupunea că va fi ministru al Muncii încă de la intrarea în atribuții a guvernului Ciolacu. Totuși, la acel moment, a fost preferat ca ministru al Muncii Marius Budăi.

Ambele decizii privind numele viitorilor miniștri s-au luat în ședința de luni a Consiliului Politic Național al PSD. Deciziile conducerii PSD au fost anunțate de liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu. În baza înțelegerii din coaliția de guvernare PSD – PNL, posturile de ministru al Muncii și de ministru al Familiei sunt atribuite PSD.

Urmează ca ambele propuneri ale PSD să fie înaintate președintelui României. Șeful statului este cel care decide, oficial, desemnarea miniștrilor. Nu se știe însă când va aproba președintele Iohannis aceste propuneri întrucât în perioada 17 – 18 iulie 2023 șeful statului român se află la Bruxelles.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...
Ultima oră
Pe aceeași temă