7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internăDouă companii aeriene se oferă să preia pasagerii Blue Air

Două companii aeriene se oferă să preia pasagerii Blue Air

Două companii aeriene, Tarom și Wizz Air, se oferă să preia pasagerii Blue Air, după ce aceasta a anunțat că suspendă zborurile.

Wizz Air “anunță tarife speciale pentru clienții Blue Air. Pasagerii afectați pot rezerva acum bilete pe zboruri Wizz Air cu tarife începând de la 49.99 EUR folosind codul rezervării Blue Air”.

Compania de stat Tarom a transmis un mesaj asemănător.

“În contextul actual legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deși se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat și un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor români afectați, care se află momentan blocați pe diverse aeroporturi din străinătate.

Vom analiza cu atenție, și ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare și a identifica soluții de introducere a unor curse speciale în acest context dificil”, a anunțat Tarom.

Alte companii aeriene vor primi bani pentru a repatria pasagerii Blue Air

Pentru a veni în sprijinul pasagerilor Blue Air, Executivul va aproba, în ședința de miercuri, o Hotărâre de Guvern. Ea va aloca bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru a repatria cetățenii români care aveau bilete la Blue Air. Un anunț în acest sens s-a făcut la începutul ședinței de Guvern. S-au referit la această chestiune atât premierul Ciucă, președintele PNL, cât și vicepremierul Grindeanu, vicepreședinte PSD. Vicepremierul Grindeanu a amintit că Blue Air, deși este companie privată, a mai primit ajutor de la statul român. A fost un ajutor de stat “primit în anul 2020, pe care statul trebuie să-l recupereze”, a precizat vicepremierul Grindeanu.

În schimb, ministrul Mediului, care criticase dur Blue Air cu o zi înainte, n-a exprimat, miercuri, vreo altă poziție.

Niciun oficial nu s-a referit însă la cetățenii români care cumpăraseră bilete la Blue Air pentru a pleca din România.

Actuala criză de la Blue Air a apărut oarecum pe neașteptate. Acum două luni, Blue Air anunța că n-a anulat niciun zbor și că nici nu are asemenea intenții.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă