17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalDonald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are “o problemă reală” cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o “vânătoare de vrăjitoare” şi plângându-se că nu poate face campanie aşa cum doreşte, notează AFP, preluat de agerpres.ro.

“Nu vom avea dreptul la un proces echitabil, este foarte, foarte trist”, a spus presei Donald Trump, al cărui prim proces penal s-a deschis luni, un eveniment istoric pentru un fost şef de stat american. “Avem o problemă reală cu acest judecător”, a insistat el.

Candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie s-a plâns că nu îşi poate organiza campania aşa cum doreşte.

“Că nu sunt în Georgia sau Florida sau Carolina de Nord să fac campanie aşa cum ar trebui, este perfect pentru democraţii stângii radicale. Este exact ceea ce vor ei. Aceasta este o ingerinţă electorală. Asta-i tot”, a adăugat el.

Omul de afaceri este urmărit penal pentru plăţi menite să cumpere tăcerea fostei actriţe de filme pentru adulţi Stormy Daniels cu câteva zile înainte de alegerile din 2016, pe care le-a câştigat la limită în faţa candidatei democrate Hillary Clinton.

Premieră în SUA! A început procesul penal împotriva fostului președinte Donald Trump

Astăzi a început la New York procesul penal în care fostul preşedinte american Donald Trump este acuzat că a încercat să cumpere discreţia unei actriţe porno, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Judecarea pentru infracţiuni a unui fost şef al statului este o premieră în SUA.

Prima moţiune a apărării a fost deja respinsă; Trump a încercat, prin intermediul avocaţilor, să îl determine pe judecătorul Juan Merchan să se recuze pe motiv că activităţile fiicei acestuia pentru clienţi democraţi reprezintă un posibil conflict de interese.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă