1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeȘtirile zileiDon Julio Iglesias a împlinit 80 de ani. Ce mesaj a transmis...

Don Julio Iglesias a împlinit 80 de ani. Ce mesaj a transmis Real Madrid pentru marele artist

Julio Iglesias s-a născut pe 23 septembrie 1943 la Madrid, el jucând ca portar la legendara Real Madrid, potrivit rfi.ro.

Cariera sportivă Julio Iglesias sportivă a fost întreruptă brusc, după un accident rutier. În timp ce era înternat, medicii i-au spus că nu va mai merge niciodată. Julio Iglesias și-a dezvoltat cealaltă pasiune a sa…muzica. Clubul Real Madrid a transmis astăzi un mesaj de felicitare celebrului cântăreţ, cu ocazia împliniri vârstei de 80 de ani, informează cotidianul sportiv Marca.

„ Felicitări, dragul nostru@Julio Iglesias, de ziua ta la 80 de ani! Suntem mândri de o legendă ca tine, un mare fan al Real Madrid și membru de onoare al lui Real Madrid. Admirația și dragostea noastră de la clubul vieții tale”, a transmis cel mai mare club de fotbal din istorie pe X (fostul Twitter).

După o carieră artistică de jumătate de secol, artistul madrilen este unul dintre cei mai influenţi oameni ai scenei muzicale din Spania şi din întreaga lume.

Este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie. De asemenea, se numără printre primii zece artişti cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Sony, care în decembrie 2011 i-a conferit, la Madrid, două premii ce confirmă aceste realizări de excepţie.

Muzica lui Julio Iglesias, instrument de tortură în perioada dictaturii lui Pinochet în Chile

După lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, muzica lui Julio Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deţinuţii politici. Aceştia erau obligaţi să asculte non-stop şi cu volumul la maximum piesele lui Julio Iglesias, pentru a-i face să cedeze psihic, scrie wikipedia.org.

Deţinuţii au fost obligaţi să asculte de nenumărate ori melodiile solistului spaniol dar şi coloana sonoră din filmul lui Stanley Kubrick “Portocala Mecanică” sau melodia “My Sweet Lord” a lui George Harrison, pentru a claca psihologic, afirma Katia Chornik, cercetătoare la Universitatea din Manchester, în urmă cu câțiva ani.

Aceasta a explicat că melodiile care erau foarte populare erau difuzate la volum maxim timp de zile întregi, pentru a provoca daune psihologice şi psihice.

“Muzica era prezentă 24 de ore din 24. Ei deschideau radioul şi puneau tot ce era la modă. În închisori puneau muzică militară, pentru a ne face să mergem în pas şi ne obligau să cântăm”, a confirmat Carlos Reyes, un fotograf chilian care locuieşte la Londra şi care a fost închis timp de doi ani în timpul lui Pinochet.

Născut într-o familie privilegiată din Madrid
Unul dintre cei mai bine vânduţi artişti ai tuturor timpurilor, ce a intrat în Cartea Recordurilor ca singurul cântăreţ de origine latină care a vândut peste 300 de milioane de discuri cu piese compuse în 14 limbi, Julio Iglesias s-a născut pe 23 septembrie 1943, într-o familie privilegiată din Madrid. Tatăl său a fost un renumit ginecolog renumit şi chiar a contribuit la venirea pe lume a viitorului artist, atunci când lucurrile s-au complicat la naştere şi s-a decis efectuarea unei cezariene.

Prieten de suflet cu Valeriu Lazarov
Unul dintre cei mai ândrăgiți artiști ai tuturor timpurilor a concertat de multe ori în România și a spus de fiecare dată că iubește țara noastră.

“Iubesc această ţară şi am nenumărate amintiri frumoase legate de ea. În 1969, când Valeriu Lazarov, prietenul meu de suflet de care îmi este nespus de dor, m-a adus la Braşov, eram la prima participare la un festival din străinătate(n.r> festivalul Cerbul de Aur). În 1968 câştigasem în Spania Festivalul de la Benidorm, unde m-am lansat. Îmi amintesc că era foarte frig la Braşov, pentru că era prin februarie sau martie, şi că am avut emoţii mari, mai ales că regulamentul cerea şi interpretarea unei piese româneşti. Am ales cântecul „Ale tale“, a povestit în urmă cu mai mulți ani, Julio Iglesias, potrivit adevarul.ro.

Julio Iglesias, 80 de ani, și Miranda (57 ani) au împreună cinci copii: Miguel Alejandro Iglesias (26 ani), Rodrigo Iglesias (26 ani), gemenele Cristina și Victoria (22 ani) și Guillermo Iglesias (15 ani).

Cei doi s-au căsătorit pe 26 august 2010, în Marbella, Spania, după 22 de ani de relație, la insistența copiilor. Ei locuiesc în Republica Dominicană, unde legendarul artist deține mai multe hoteluri de lux.

Celebrul cântăreț a mai fost căsătorit cu jurnalista filipineză Isabel Preysler, cu care are alți trei copii, o fată și doi băieți: Chabeli (52 de ani), Julio Jr. (50 de ani) și Enrique (48 de ani).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Premierul recunoaște că prețul la gaze a crescut nejustificat și cere măsuri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că există furnizori care au crescut "nefundamentat" preţurile de furnizare a gazelor naturale, în contextul în care acestea au...
Ultima oră
Pe aceeași temă