17 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeȘtirile zileiDoi copii au fost concepuți cu ajutorul unui robot

Doi copii au fost concepuți cu ajutorul unui robot

Două fetițe, care sunt primele persoane născute în urma fertilizării cu ajutorul unui robot, au venit pe lume aducând o nouă speranță pentru cei care suferă de infertilitate, potrivit unui articol publicat de MIT.

Procedura, finalizată la Barcelona, a presupus ca studentul inginer Eduard Alba să manevreze un mic ac de fertilizare in vitro cu spermatozoizi, care au fost apoi depozitați în ovule, scrie Daily Mail.

Acest nou stil de fertilizare, creat de compania Overture Life, le va permite femeilor să rămână însărcinate într-un mod mai ieftin și mai accesibil, deoarece fertilizarea in vitro, sau FIV costă mii de euro.

Vorbind la MIT Technology Review, Alba a spus: “Eram calm. În acel moment exact, m-am gândit că este doar un alt experiment. Mulțumită acestui lucru, Overture poate spune acum că a dat naștere la două fete sănătoase, primele care au fost concepute vreodată de un robot”.

Experții consideră, însă, că este nevoie de mult mai multe cercetări înainte ca acest stil de fertilizare să devină ceva obișnuit.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies