12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiDocumentele Meta arată că metaversul pierde utilizatori și nu-și atinge obiectivele

Documentele Meta arată că metaversul pierde utilizatori și nu-și atinge obiectivele

Horizon Worlds, metaversul emblematic al Meta pentru consumatori, nu reușește să îndeplinească așteptările interne de performanță, potrivit unor documente interne analizate de The Wall Street Journal. Meta și-a propus inițial să ajungă la 500.000 de utilizatori activi lunari în Horizon Worlds până la sfârșitul anului, dar cifra actuală este mai mică de 200.000, potrivit raportului.

Horizon Worlds, metaversul de consum emblematic al Meta, nu reușește să îndeplinească așteptările interne de performanță, potrivit The Wall Street Journal, care a analizat documente interne ale companiei.

Meta și-a propus inițial să ajungă la 500.000 de utilizatori activi lunari în Horizon Worlds până la sfârșitul anului, dar cifra actuală este de mai puțin de 200.000, potrivit raportului. În plus, documentele au arătat că majoritatea utilizatorilor nu s-au mai întors la Horizon după prima lună pe platformă, iar numărul de utilizatori a scăzut constant din primăvară, potrivit Journal.

Raportul vine în contextul în care acțiunile companiei sunt în scădere, numărul de utilizatori scade, iar agenții de publicitate reduc cheltuielile. Acțiunile Meta au scăzut cu 62% până acum în acest an.

Meta s-a rebranduit anul trecut pentru a reflecta ambițiile companiei dincolo de social media. CEO-ul Mark Zuckerberg a fost interesat în mod special de construirea metaversului, care este o lume virtuală ce permite utilizatorilor să lucreze și să se joace împreună.

Drept urmare, Meta a creat Horizon Worlds, care este o rețea de spații virtuale în care utilizatorii pot interacționa unii cu alții sub formă de avatare. Persoanele pot accesa Horizon prin intermediul căștilor de realitate virtuală Quest ale Meta.

În încercarea de a stârni un oarecare entuziasm în jurul metaversului, Zuckerberg a prezentat marți, în cadrul conferinței Meta Connect, cea mai nouă cască de realitate virtuală a companiei sale, denumită Meta Quest Pro. Dispozitivul costă 1.500 de dolari și conține tehnologii noi, cum ar fi un cip de calculator mobil avansat Snapdragon.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru The Wall Street Journal că firma continuă să aducă îmbunătățiri metaversului, care a fost întotdeauna menit să fie un proiect multianual.

Meta a declarat că va lansa o versiune web a Horizon pentru dispozitive mobile și computere în acest an, dar purtătorul de cuvânt nu a avut nicio dată de lansare de dezvăluit.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

Liderii PSD și PNL s-au dus la președintele Iohannis, înainte de ședința Coaliției

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, s-au dus la Palatul Cotroceni pentru a avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea celor...

Kylian Mbappe își aduce și fratele la Real Madrid

Ethan Mbappe, fratele mai mic al căpitanului echipei naționale a Franței, Kylian Mbappe, va semna la rândul său în această vară cu Real Madrid. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă