17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăDividend special pentru acționarii OMV Petrom

Dividend special pentru acționarii OMV Petrom

Acționarii OMV Petrom vor primi un dividend special în valoare brută de 0,045 lei/acțiune. Plata dividendelor va fi efectuată în lei către acționarii OMV Petrom. Valoarea netă a dividendului special și a impozitului aferent va reprezenta diferența dintre dividendul brut rotunjit la două zecimale prin lipsă și suma aferentă impozitului rotunjită în plus/ în minus conform prevederilor legale.

Plata dividendelor se efectuează prin Depozitarul Central S.A. (i) prin participanții la sistemul acestuia de compensare-decontare și registru și, după caz, (ii) prin agentul de plată BRD Groupe Societe Generale S.A.
De a

De asemenea, s-a aprobat în ședință data de 19 octombrie 2023 ca Data Plății pentru plata dividendului special.

OMV Petrom activează în România pe întregul lanț valoric de gaze naturale ți petrol de la producție și procesare la comercializare și furnizare. În 2022, vânzările de gaze ale OMV Petrom au acoperit aproximativ 37% din cererea de gaze naturale din România. 

Compania deține, printre altele, rafinăria Petrobrazi din apropierea Ploieștiului și va începe alături de Romgaz exploatarea depozitului de gaz Neptun Deep din Marea Neagră.

Perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră are o suprafață de 7.500 kmp și se află la o distanță de circa 160 km față de țărm, în ape cu adâncimi cuprinse între 100 și 1.000 de metri. Pe durata exploatării, se estimează că Neptun Deep va furniza un volum total de circa 100 miliarde metri cubi de gaze naturale. România va deveni astfel cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă