22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentDirectorul DSP Ilfov a demisionat, după izbucnirea scandalului privind căminele de bătrâni

Directorul DSP Ilfov a demisionat, după izbucnirea scandalului privind căminele de bătrâni

Directorul DSP Ilfov și-a prezentat demisia din funcție, după izbucnirea scandalului privind căminele de bătrâni din județul Ilfov.

Demisia a fost anunțată în ziua de 10 iulie 2023. Chiar în această zi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îl chemase la o discuție pe șeful DSP. Ministrul anunțase că vrea să afle cum a fost posibil ca inspectorii de la Inspecţia Sanitară de Stat să fi controlat căminele de bătrâni din județul Ilfov dar să nu găsească, în respectivele centre, decât probleme minore. Demisia directorului ar fi fost anunțată după discuția avută cu ministrul.

În ziua de luni, 10 iulie, la ora 14, ministrul Rafila pregătește o declarație publică pe acest subiect.

Conform informațiilor publice de pe internet, în funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov se afla Teodor Gabriel Negulescu.

La data de 9 iulie, premierul Ciolacu convocase o ședință cu câțiva înalți responsabili care ar avea atribuții în privința căminelor de bătrâni. Premierul a cerut anchete la toate căminele de bătrâni din România.

Unul dintre centrele aflate acum sub ancheta procurorilor este în orașul Voluntari. Centrul aparține unei asociații care se numește „Sfântul Gabriel cel Viteaz”. Președintele asociației este acum arestat preventiv. Despre acest președinte de asociație s-a vehiculat ideea că ar fi fost, cândva, șoferul Gabrielei Firea. Ministrul Firea, fost primar al Capitalei, a negat însă această informație.

„Inculpatul din acest dosar NU A FOST ȘOFERUL MEU. La Primăria Capitalei acest bărbat nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane”, a scris, pe facebook, Gabriela Firea.

În paralel, o consilieră a ministrului Firea a fost suspendată din funcție, întrucât consiliera fusese vicepreședinte la asociația care administra căminele de bătrâni. „NU AM FOST INFORMATĂ de consiliera mea că a făcut parte din asociația care ulterior a deschis două centre pentru persoane cu dizabilități”, a scris, pe facebook, Gabriela Firea. „Consiliera mea NU A FOST ANGAJATĂ, NICI ȘEFĂ de azil! Potrivit propriei declarații dată în dosar și care a fost prima ajunsă în presă, nu a avut cunoștință despre activitățile din centre, funcția în asociație a fost onorifică și nu a avut vreun beneficiu pentru asta”, a susținut ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Pe lângă această demisie și această suspendare, alte trei persoane cu funcții de conducere au fost demise. Este vorba de șefii unor structuri din subordinea Ministerului Muncii.

În spațiul public circulă și informația că scandalul căminelor de bătrâni ar impune demiterea unor miniștri. Atât ministrul Rafila cât și ministrul Firea fac parte din PSD. Președintele PSD este chiar premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă