1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiLumea a rămas din nou fără Facebook și aplicațiile asociate ei

Lumea a rămas din nou fără Facebook și aplicațiile asociate ei


Facebook a picat din nou luni seara, iar utilizatorii din întreaga lume raportează că serviciul nu funcționează. Probleme sunt și cu WhatsApp și Instagram.

„Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este mesajul postat de Facebook pe Twitter.

Acesta aplicații au picat și în România, luni. Sunt afectați cel puțin utilizatorii din București. Ulterior, au venit rapoarte similare din mai multe zone ale lumii.

În România, Facebook a picat luni după amiază, în jurul orei 18.45. Astfel, utilizatorii din București nu se mai pot conecta la rețeaua socială. Defecțiunea se manifestă și la rețeaua de mesagerie deținută de Facebook, WhatsApp, precum și la Instagram.

În scurt timp, pe site-ul Down Detector s-au centralizat rapoarte de nefuncționalitate de pe toate continentele.

Utilizatori din întreaga lume raportează pe site-ul downdetector probleme cu Facebook-ul.

Paginile de Facebook, WhatsApp și Instagram nu se încarcă nici pe varianta desktop, dar nici pe telefoane.

Facebook, listată la bursa de la New York, are acțiunile în scădere cu 5,8%.

Problema care afectează serviciile nu a putut fi identificată, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS), transmite Reuters.

Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă