20.3 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiLumea a rămas din nou fără Facebook și aplicațiile asociate ei

Lumea a rămas din nou fără Facebook și aplicațiile asociate ei


Facebook a picat din nou luni seara, iar utilizatorii din întreaga lume raportează că serviciul nu funcționează. Probleme sunt și cu WhatsApp și Instagram.

„Suntem conștienți de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, este mesajul postat de Facebook pe Twitter.

Acesta aplicații au picat și în România, luni. Sunt afectați cel puțin utilizatorii din București. Ulterior, au venit rapoarte similare din mai multe zone ale lumii.

În România, Facebook a picat luni după amiază, în jurul orei 18.45. Astfel, utilizatorii din București nu se mai pot conecta la rețeaua socială. Defecțiunea se manifestă și la rețeaua de mesagerie deținută de Facebook, WhatsApp, precum și la Instagram.

În scurt timp, pe site-ul Down Detector s-au centralizat rapoarte de nefuncționalitate de pe toate continentele.

Utilizatori din întreaga lume raportează pe site-ul downdetector probleme cu Facebook-ul.

Paginile de Facebook, WhatsApp și Instagram nu se încarcă nici pe varianta desktop, dar nici pe telefoane.

Facebook, listată la bursa de la New York, are acțiunile în scădere cu 5,8%.

Problema care afectează serviciile nu a putut fi identificată, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS), transmite Reuters.

Experţii în securitate care au urmărit situaţia au declarat, pentru Reuters, că întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare, mai scrie agenţia internaţională de ştiri.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Voucherele sociale de 250 lei vor fi distribuite de Poșta română

Voucherele sociale pe suport electronic vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române, pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile. De aceste vouchere vor beneficia aproape trei milioane...

Comisia va oferi 248 milioane EUR pentru țările care primesc refugiați

Comisia a decis să pună 248 milioane EUR la dispoziția unui număr de 5 state membre care au fost cele mai afectate la începutul...

Accor va deschide un nou hotel Mercure în Cozieni, Ilfov

Grupul hotelier Accor, lider mondial în domeniul ospitalității, își consolideazăportofoliul dinRomânia și din Balcani, prin anunțarea unui nou hotel care se alătură rețelei globale....
Ultima oră
Pe aceeași temă