28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiDebite în scădere pe cursul Dunării, în următoarele zile

Debite în scădere pe cursul Dunării, în următoarele zile

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până pe data de 2 aprilie, ora 7:00, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în scădere.

La nivel general, debitul fluviului Dunărea, pe secţiunea Baziaş, va fi în diminuare până la 5.700 mc/s, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor martie (6.700 mc/s) şi aprilie (7.900 mc/s).

În ceea ce priveşte prognoza de medie durată pe râurile din ţară, hidrologii estimează că, în intervalul 27 martie, ora 7:00 – 2 aprilie, ora 7:00, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, cu excepţia râurilor din sudul şi estul ţării unde vor fi relativ staţionare. Pe cursurile inferioare ale afluenţilor de dreapta ai Siretului, debitele vor fi în creştere prin propagare.

Potrivit sursei citate, în a doua parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, iar în ultimele două zile sunt posibile creşteri de niveluri şi debite, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă pe unele râuri din nord, centru şi zonele de munte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă