25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportÎnotDavid Popovici, după evoluția sub așteptări de la Fukuoka: „Trebuie să mă...

David Popovici, după evoluția sub așteptări de la Fukuoka: „Trebuie să mă antrenez mai mult”

Chiar dacă nu a prins podiumul în probele de 100 și 200 metri liber de la Campionatele Mondiale de nataţie de la Fukuoka, înotătorul român David Popovici nu se declară îngrijorat și spune că se va antrena mai mult.

Cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, Popovici, campion mondial en titre, a ocupat doar locul al şaselea la 100 m liber, la două zile după ce a ratat podiumul la 200 m liber.

„Din fericire pentru mine, ceea ce nu a mers perfect aici poate fi rectificat la antrenament”, a spus el. „Deci, cât timp mă concentrez asupra antrenamentului, cât timp sunt mai riguros decât am fost anul acesta, care a avut o mulţime de suişuri şi coborâşuri, va fi bine”, a adăugat românul.

Întrebat despre lecţiile de învăţat din prestaţia sa la Fukuoka, David Popovici a precizat: „De îndată ce am atins zidul după 200 de metri, mi-a venit în minte acest gând şi anume că trebuie să mă antrenez mai bine”.

„Trebuie să mă antrenez mai mult şi, mai presus de toate, trebuie să fiu mai constant, asta face ca totul său funcţioneze”, a adăugat Popovici, care a fost nevoit să-şi ajusteze pregătirea în acest sezon pentru a susţine bacalaureatul.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google New

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Rusia – Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării...

Salariul mediu net din luna februarie a ajuns la 4.876, cu 14,2% mai mult față de perioada similară din 2023

Câştigul salarial mediu net a fost de 4.876 lei în februarie, în creştere cu 17 lei (+0,3%) faţă de luna ianuarie 2024. Comparativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă