38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalDanemarca și Olanda vor dona primele F-16 Ucrainei

Danemarca și Olanda vor dona primele F-16 Ucrainei

Primele avioane F-16 se îndreaptă spre Ucraina după luni de antrenament și negocieri, informează the Guardian.

Liderii olandezi și danezi spun că Ucraina va „deține avioane F-16 operaționale, în această vară,” în timp ce Kievul caută victorii pe câmpul de luptă.

Primele avioane de luptă F-16 sunt în drum spre Ucraina și vor efectua curse în această vară, potrivit unui comunicat al guvernelor olandez și danez care a fost lansat de Casa Albă la summitul NATO.

Dick Schoof, prim-ministrul Olandei, și Mette Frederiksen, omologul său din Danemarca, au declarat că „procesul de transfer” al F-16 la Kiev este în desfășurare după luni de pregătire pentru piloți și negocieri politice.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă