29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiDan Șova este condamnat la închisoare în dosarul CET Govora

Dan Șova este condamnat la închisoare în dosarul CET Govora

Dan Șova este condamnat la închisoare dar sentința nu este definitivă. Sentința pronunțată miercuri, 17 noiembrie, este de patru ani de închisoare cu executare. Sentința de miercuri a fost pronunțată de o instanță de la Curtea de Apel București. Instanța l-a găsit vinovat pe Dan Șova de trafic de influenţă în dosarul CET Govora. Instanța a mai decis confiscarea unei sume de 100000 de euro de la Dan Şova și menținerea sechestrului pe bunurile sale.

Separat, Mihai Bălan, fost director al CET Govora, a primit o sentință de trei ani de închisoare cu executare. Mihai Bălan a fost găsit vinovat de abuz în serviciu.

La sentința decisă miercuri, 17 noiembrie, se poate face apel în următoarele zece zile.

Dan Șova este condamnat la închisoare cu executare

În acest dosar, Dan Şova fusese condamnat în anul 2018, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Pedeapsa din 2018 a fost de trei ani închisoare.

Dar la șase luni după sentință, adică în decembrie 2018, Dan Șova a fost eliberat din penitenciar. Sentința din 2018 a fost anulată pe baza unei decizii a Curţii Constituţionale a României. Decizia CCR a stabilit nelegalitatea formării completurilor de cinci judecători de la ICCJ. În cazul lui Dan Șova, Curtea Supremă a admis contestaţia în anulare.

Dan Șova este de profesie avocat și a fost senator PSD de Olt.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor Dan a aflat unde a ajuns angajatul care a fugit cu documente din Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, noi detalii despre angajat său care a fost surprins fugind, acum 11 zile, cu documente din...

Peste 8.700 de ucraineni au intrat ieri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că, ieri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.254 de persoane,...

Avertizări de ploi abundente și vijelii, pentru aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de ploi abundente şi vijelii, valabile în aproape toată ţara, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă