32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialCutremur în zona seismică Vrancea, înregistrat miercuri dimineață

Cutremur în zona seismică Vrancea, înregistrat miercuri dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a avut loc miercuri dimineață în județul Buzău, zona seismică Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul de miercuri dimineață a fost înregistrat la ora 08:44:01, ora locală a României, la o adâncime de 140 km.

Cutremurul s-a resimțit în apropierea următoarelor orașe: 54 km SE de Sfântu-Gheorghe, 55 km E de Brașov, 59 km NV de Buzău, 69 km N de Ploiești, 71 km V de Focșani și 95 km NE de Târgoviște.

De la începutul lunii iulie, România a înregistrat opt cutremure cu magnitudini între 2 și 3,4. Cea mai puternică mișcare seismică din acest an a avut loc pe 15 ianuarie în județul Vrancea, având o magnitudine de 4,3 și o adâncime de 74 km.

Anul trecut, pe 14 februarie, județul Gorj a fost zguduit de un cutremur de 5,7 la o adâncime de 6,3 km.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă