10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSocialEvenimentCutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a simțit

Cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a simțit

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe Richter s-a produs vineri în judeţul Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 78,1 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 42 km vest de Focşani, 62 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 80 km est de Braşov, 96 km nord-est de Ploieşti, 99 km sud de Bacău şi 99 km sud-vest de Bârlad.

De la începutul lunii noiembrie, în România s-a mai produs un singur cutremur, în judeţul Ialomiţa, cu o magnitudine de 3,3 grade pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă