35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCum explică primarul Bacăului demiterea viceprimarului

Cum explică primarul Bacăului demiterea viceprimarului

Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul Bacăului, a explicat demiterea viceprimarului Cristian Ghingheș: nu și-a respectat atribuțiile, cuvântul dat băcăuanilor și cuvântul dat echipei din care face parte

Demiterea lui Cristian Ghingheș din funcția de viceprimar a venit după discuții și consultări cu reprezentanți ai Primăriei Bacăului și colegi, deoarece viceprimarul nu ar fi respectat angajamentele pe care și le-a luat când a ocupat funcția, a transmis primarul Bacăului.

„Printre cele mai importante atribuții pe care i le-am oferit au fost salubrizarea, spațiile verzi și situația câinilor comunitari. După cum se poate vedea, sunt domenii importante cu un impact major asupra vieții noastre de zi cu zi și prin delegarea acestora i-am arătat maximă încredere și colegialitate domnului Ghingheș. Fix pe aceste domenii am avut cele mai multe critici din partea băcăuanilor. Astfel, la primărie, în ultimele luni, au venit: 278 de plângeri în care se vorbea despre probleme legate de curățenia în oraș; 556 de plângeri ce vizau situația spațiilor verzi și a parcurilor din municipiu, în special întârzieri în toaletarea gardurilor vii și a ierbii crescute în oraș, precum și multe avarii la iluminatul public cauzate de toaletarea improprie a copacilor realizată toamna trecută; 39 de plângeri ce vizau situația câinilor comunitari care au devenit din ce în ce mai violenți dar și condițiile improprii în care erau ținuți câinii comunitari la adăpostul primăriei. Aici am avut un control din partea Poliției Animalelor, control finalizat cu amendă”, spune Lucian Daniel Stantiu Viziteu, pe Facebook.

Primarul mai spune că Ghingheș „nu și-a respectat atribuțiile de viceprimar, nu și-a respectat cuvântul dat băcăuanilor, nu și-a respectat cuvântul dat echipei din care face parte” și deși a fost atenționat, Ghingheș ar fi refuzat să discute punctual despre atribuțiile sale.

„În loc de muncă, dedicație și seriozitate, domnul Ghingheș a continuat să se ocupe în mare parte de alte priorități decât cele ale băcăuanilor. Decizia luată împreună cu colegii mei se bazează strict pe activitatea domnului Ghingheș. Decizia este una pur administrativă, fără nicio altă motivație. Îi înțeleg supărarea domnului Ghingheș, însă din păcate a avut 10 luni la dispoziție pentru a arăta că îi pasă de problemele Bacăului”, mai spune primarul.

Viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș, a fost demis din funcție și îl acuză pe primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu că face „jocurile” fostului edil, Cosmin Necula.

„Fără nicio explicație, fără niciun reproș sau sancțiune adusă activității mele, fără nicio discuție prealabilă în coaliție sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuțiile. Motivele din spatele dispoziției de astăzi (marți – n.r.) a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, le voi detalia pe larg în următoarele zile, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găștii lui Necula”, acuză viceprimarul Cristian Ghingheș.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

S-a lansat Fondul de Inovare al NATO pentru a găsi noi tehnologii de securitate

În cadrul actualului summit al Alianței nord-atlantice, de la Madrid, s-a lansat Fondul de Inovare al NATO, ce va fi folosit pentru a găsi...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
00:00:31

Premierul israelian Naftali Bennett spune că nu va căuta să fie reales la viitoarele alegeri

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat miercuri (29 iunie) că nu va candida la viitoarele alegeri, dar își va păstra funcția de prim-ministru supleant...
Ultima oră
Pe aceeași temă