1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeȘtirile zileiCriza Nagorno-Karabah: Președintele Azerbaidjanului „ apreciază” că Armenia a demonstrat „ competență...

Criza Nagorno-Karabah: Președintele Azerbaidjanului „ apreciază” că Armenia a demonstrat „ competență politică”

Preşedintele Azerbaidjanului Ilham Aliev a declarat miercuri că “apreciază” faptul că Armenia a demonstrat “competenţă politică” după ce Erevanul a refuzat să acorde ajutor separatiştilor armeni din Nagorno-Karabah, vizaţi de o ofensivă a forţelor de la Baku, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

“Ieri şi astăzi, Armenia, în mod surprinzător, a demonstrat competenţă politică, ceea ce apreciem”, a declarat Aliev într-o alocuţiune televizată.

Azerbaidjanul şi-a “restabilit suveranitatea” în Nagorno-Karabah, a afirmat, se asemenea, preşedintele azer după semnarea unui acord de încetare a focului cu separatiştii armeni din aceasta enclavă, o victorie majoră pentru Baku la finalul unei ofensive fulgerătoare.

Separatiştii armeni din Nagorno-Karabah “au început” să-şi predea armele şi să părăsească poziţiile militare, datorită acestui acord de încetare a focului, a subliniat preşedintele azer.

Cel puţin 200 de persoane au fost ucise şi 400 au fost rănite în operaţiunea militară azeră din Nagorno-Karabah, potrivit unui nou bilanţ comunicat de separatiştii armeni din această enclavă disputată.

Peste 10.000 de persoane, între care femei, copii şi vârstnici, au fost evacuate din Nagorno-Karabah, a anunţat Ghegham Stepanian, ombudsman pentru această enclavă. Aceşti oameni nu au “hrană adecvată, medicamente sau produse de igienă de bază”, a adăugat el, denunţând o “catastrofă”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă