22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din Republica Moldova. Vicepremierul Andrei Spînu a fost numit secretar general...

Criza din Republica Moldova. Vicepremierul Andrei Spînu a fost numit secretar general al Președinției

Șefa de stat a Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a numit pe vicepremierul Andrei Spînu în funcția de secretar general al Președinției, aceasta fiind cea mai recentă evoluție în criza din Republica Moldova.

“Președinta Maia Sandu a semnat astăzi decretul prin care Andrei Spînu este numit în funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 14 februarie 2023. 

Veaceslav Negruța, care a deținut până acum această funcție, își va continua activitatea în calitate de consilier în domeniul economic“, a anunțat Președinția Republicii Moldova.

Andrei Spînu a deținut funcțiile de vicepremier și de ministru al Infrastructurii în guvernul condus de Natalia Gavrilița. După cum se știe, Gavrilița și-a dat demisia din funcția de premier. Drept urmare, toți miniștrii din guvernul pe care l-a condus își pierd funcțiile. Andrei Spînu a mai fost secretar general al Președinției Republicii Moldova în perioada decembrie 2020 – iulie 2021.

După demisia Nataliei Gavrilița, președinta Maia Sandu l-a propus pentru postul de premier pe Dorin Recean. Acesta este secretar al Consiliului Suprem de Securitate și a fost ministru de Interne.

Criza din Republica Moldova s-ar putea termina prin votul pentru noul guvern

„Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. În urma discuțiilor am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. În cadrul consultărilor cu fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, echipa PAS și-a declarat sprijinul pentru domnul Dorin Recean”, a anunțat Maia Sandu.

Propunerea ca Dorin Recean să devină prim-ministru urmează a fi votată în Parlamentul Republicii Moldova.

Criza politică din Republica Moldova intervine pe fondul războiului din Ucraina. Începând din decembrie 2022 au apărut tot mai multe semnale că Rusia ar intenționa să atace și Republica Moldova. Inclusiv directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova a lansat un asemenea avertisment.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă