10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeCoronavirusCrește exploziv numărul cazurilor de Covid în România

Crește exploziv numărul cazurilor de Covid în România

Crește exploziv numărul cazurilor de Covid în România, conform datelor publicate, marți, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). 3900 de cazuri noi de infecții Covid au fost confirmate în ultimele 24 de ore, adică de luni până marți.

În același interval de timp s-au raportat 52 de decese ale unor persoane infectate cu Covid.

“Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 4 ianuarie 2022, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore au fost înregistrate 3.900 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 52 decese, dintre care 5 anterioare”, a transmis GCS.

52 de decese ale unor persoane cu Covid în România

În București, rata de infectare este de 0,9 cazuri la mia de locuitori. Acest nivel a fost anunțat marți, 4 ianuarie. Rata este în creştere faţă de ziua anterioară, când a reprezentat 0,87 cazuri la mie.

În apropierea Capitalei, localitatea cea mai afectată de pandemie este Snagov. Aici, incidența Covid în ziua de marți, 4 ianuarie, este 2,88. Snagovul este singura localitate din județul Ilfov cu incidență peste 2. În 11 localități din județul Ilfov, incidența Covid este între 1 și 2.

Creșterea cazurilor de Covid în România este evidentă. De exemplu, în ziua de 3 ianuarie, zece localităţi din Ilfov aveau incidenţa peste 1 la mie. La 3 ianuarie, în Ilfov nu exista nicio localitate cu incidența peste 2.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă