5.5 C
București
luni, 17 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusVIDEO - Gheorghiță: Dacă rata de vaccinare în România ar fi fost...

VIDEO – Gheorghiță: Dacă rata de vaccinare în România ar fi fost peste 80%, azi nu aveam 440 de decese

Dacă în România rata de vaccinare anti-Covid ar fi fost peste 80%, numărul deceselor ar fi fost de zece ori mai mic, a spus, marți, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Am fi avut 440 de decese, ci 44, a subliniat medicul, care a făcut încă un apel către populație să se imunizeze.

Medicul a vorbit despre motivele pe care încă le invocă cei care nu sunt vaccinași anti-Covid.

„Principalele motive legate de ezitarea sau refuzul de vaccinare sunt teama de reacții adverse, informațiile insuficiente, în timp ce alte persoane vor să mai aștepte, nefiind convinse încă de eficiența vaccinării anti-Covid.

În plus, sunt persoane care în mod asumat nu doresc să se vaccineze, sunt împotriva ideii de vaccinare în general, nu în mod particular față de Covid”, a afirmat Gheorghiță.

Știm acum că vaccinarea completă reduce riscul de infectare de cinci ori pentru DeltaDacă ne uităm la câte cazuri avem în fiecare zi, dacă împărțim la 5, vedem câte cazuri am fi avut în realitate dacă am fi avut rată de vaccinare peste 80%.

(La acest procent – n.r.) riscul de deces se reduce de peste 10 ori. Azi, în loc să fie avut 440 de decese, am fi avut cel mult 44″, a explicat medicul.

Cele mai citite

Armata Română recrutează parașutiști comando

Armata Română recrutează parașutiști comando, potrivit unui anunț publicat, duminică, pe internet. Anunțul nu oferă detalii despre viitoarele misiuni. Se precizează că militarii angajați...

Indonezia construiește o nouă capitală, de la zero

Indonezia a anunțat că va construi, de la zero, o nouă capitală a țării. Aceasta va fi pe insula Kalimantan și se va numi...

A murit Elena Curti. Cine a fost ultima fiică a lui Mussolini

A murit, la aproape 100 de ani, Elena Curti, ultima fiică naturală a lui Mussolini. Elena Curti, fiica naturală a lui Mussolini, a murit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă