20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusȘapte cazuri de infectare cu Omicron. Pandemia avansează în România

Șapte cazuri de infectare cu Omicron. Pandemia avansează în România

Șapte cazuri de infectare cu Omicron au fost anunțate în România până în ziua de duminică, 12 decembrie 2021. Cele mai recente patru cazuri, dintre cele șapte, s-au confirmat duminică.

Testele care au confirmat existența variantei Omicron s-au realizat la Institutul „Cantacuzino” din București. Rezultatul pozitiv (de confirmare a infectării) s-a obținut sâmbătă seară. Dintre ultimele patru persoane confirmate cu Omicron, trei sunt vaccinate anti – Covid. Niciunul dintre românii infectați cu Omicron nu este în stare gravă.

Tulpina Omicron, depistată inițial în Africa de Sud, este cea mai recentă și cea mai contagioasă dintre variantele virusului Covid.

Acum o săptămână, Guvernul Ciucă a avut o ședință specială pentru a discuta riscurile legate de evoluția pandemiei în România.

Vaccinul poate reduce numărul de cazuri Omicron în România

Peste 7,84 milioane de cetățeni din România au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti – Covid. Dintre acești cetățeni, peste șapte milioane de oameni au cel puțin două doze. În România, produsul cel mai folosit pentru imunizarea anti – Covid este vaccinul Pfizer, inclusiv pentru cea de-a treia doză (booster).

Pe plan internațional, se fac studii pentru a determina în ce măsură vaccinul Pfizer este eficient și împotriva tulpinii Omicron.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina atacă dur NATO, acuzând-o de pasivitate, dar laudă UE

Ucraina atacă dur NATO, spunând că rămâne în pasivitate față de UE care ia decizii revoluționare, deși mai multe state vestice membre în ambele...

Dyson dezvăluie noi informații despre prototipurile secrete de roboți de uz casnic: sunt căutați cei mai buni ingineri în robotică din lume care să se alăture echipei

Compania Dyson a dezvăluit astăzi, în cadrul Conferinței Internaționale de Robotică și Automatizare (ICRA) desfășurată în Philadelphia, noi informații despre viitorul roboților de uz...

21 de elevi, la spital cu toxiinfecție alimentară

21 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital...
Ultima oră
Pe aceeași temă