29.2 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusNumăr uriaș de cazuri Covid, în București

Număr uriaș de cazuri Covid, în București

Municipiul București a ajuns la un număr uriaș de cazuri Covid, conform datelor oficiale.

Miercuri, 2 februarie 2022, rata de incidenţă Covid pentru Bucureşti este de 23,16 cazuri la mia de locuitori. Anunțul în acest sens a fost transmis, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) București.

Aceasta este cea mai gravă rată de incidență înregistrată în București de la începutul pandemiei. Cu 24 de ore mai înainte, marți, acest indicator a fost 21,65 cazuri la mia de locuitori. Ziua de marți, 1 februarie 2022, fusese prima în care rata de incidență în București a depășit 20.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au murit 120 de persoane dintre ele infectate cu Covid.

O eventuală explicație ar fi aceea că, în România, cele mai multe solicitări de teste Covid se fac în zilele de luni și marți. În cazul testelor PCR, rezultatul vine peste câteva ore sau în ziua următoare. Testele de salivă sunt rapide dar au un risc mai mare de eroare. De aceea, cele mai multe rezultate la teste se înregistrează în zilele de marți sau miercuri.

Număr uriaș de cazuri Covid, dar ministrul Sănătății este optimist

Ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila, estimează că pandemia se va atenua în România, de la sfârșitul lunii februarie. În cea mai optimistă variantă, în luna martie 2022, starea de alertă ar putea să fie anulată.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Răsturnare de situației în privința monedei euro. Cât a ajuns să coste 1 euro

Euro a scăzut azi, cu 0,12 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9459 lei/euro. Dolarul american...

Peste 50% dintre profesori vor ieși la pensie în următorii 10 ani – analiză Frames

România se îndreaptă spre o criză de personal puternică în sectorul educației, în condițiile în care, în prezent, mai puțin de 1 din 10...

Vicepreședinta Comisiei Europene vine în România pentru a discuta despre libertatea presei

Vicepreședinta Comisiei Europene, Vĕra Jourová, vine în România pentru a discuta despre libertatea presei. Vizita în România este programată în perioada 27 - 28...
Ultima oră
Pe aceeași temă