22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPeste 40.000 de cazuri Covid în România, în ultimele 24 de ore

Peste 40.000 de cazuri Covid în România, în ultimele 24 de ore

UPDATE 13.00: În România sunt confirmate un număr de 1146 cazuri COVID cu varianta Omicron până la data de 30 ianuarie 2022. Acest anunț a fost făcut, marţi, de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Dintre aceste cazuri, în săptămâna 24-30 ianuarie s-au evidențiat 248 de cazuri cu varianta Omicron.

Tot până la 30 ianuarie 2022, au fost raportate, către INSP, 5925 de cazuri COVID cu varianta Delta.

–––––––––––––––

Se înregistrează peste 40.000 de cazuri Covid în România, în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor disponibile marți dimineață, de luni până marți s-au confirmat 40.018 cazuri noi de infectare. În același interval de timp, 97 de pacienți Covid au decedat.

Numărul de cazuri noi de infectare este cel mai mare înregistrat în România, în 24 de ore, de la începutul pandemiei.

O posibilă explicație este că, în general, în România se fac cele mai multe teste luni și marți. De aceea, cel mai mare număr de cazuri de infectare se confirmă în zilele de marți și de miercuri. De la momentul recoltării testului PCR până la cel al emiterii rezultatului trec de obicei câteva ore.

Testele rapide (de salivă) dau rezultat imediat însă ele au un grad mai mare de eroare.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă