-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMinistrul Sănătății din Africa de Sud, despre Omicron: „Nu intrați în panică”

Ministrul Sănătății din Africa de Sud, despre Omicron: „Nu intrați în panică”

Ministrul Sănătății din Africa de Sud spune că „nu este absolut necesar să intrați în panică” din cauza noii variante de coronavirus, Omicron. Cu toate acestea, tot mai multe țări confirmă primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană.

Africa de Sud a condamnat, de asemenea, interdicțiile de călătorie impuse țării. Statul susține că restricțiile ar trebui ridicate deoarece nu există un motiv real de panică. În același timp, OMS a clasificat Omicron drept „variantă de îngrijorare”, notează BBC.

Ministrul Sănătății din Africa de Sud anunță că Omicron nu este motiv de panică

„Nu este un teritoriu nou pentru noi. Am mai fost aici. Nu este absolut niciun motiv să vă panicați. Avem de-acum peste 20 de luni de experiență în ceea ce privește Covid-19, cu diferite variante și valuri”, a spus Joe Phaahla.

Varianta puternic mutată a fost detectată în Africa de Sud la începutul acestei luni. Miercurea trecută, OMS a raportat primele infectări. Varianta este responsabilă pentru majoritatea infecțiilor găsite în cea mai populată provincie din Africa de Sud, Gauteng, în ultimele două săptămâni.

Africa de Sud a raportat duminică 2.800 de noi infecții, o creștere față de media zilnică de 500 în săptămâna precedentă. Ba mai mult, cercetătorii atrag atenția că tulpina sud-africană este mai contagioasă decât varianta Delta.

Consilierul guvernamental și epidemiologul Salim Abdool Karim a spus că se așteaptă ca numărul de cazuri să ajungă la peste 10.000 pe zi până la sfârșitul săptămânii. De asemenea, primele sugestii arată că Omicron are un risc crescut de reinfectare.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Peste 850 de copii sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria

Temerile cresc cu privire la soarta a sute de copii despre care se crede că sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria. Aproape 850...

Prognoza meteo, 24 ianuarie. Se anunță frig și minime de -18 grade

ANM a emis prognoza meteo, 24 ianuarie, iar veștile nu sunt dintre cele mai bune. Vom avea parte de o zi mohorâtă de iarnă,...

Unirea Principatelor Române este marcată prin numeroase ceremonii

Unirea Principatelor Române, de la care se împlinesc, astăzi, 163 de ani, este marcată de autorităţile centrale şi locale prin mai multe ceremonii militare...
Ultima oră
Pe aceeași temă