21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusFranța relaxează restricțiile Covid, după introducerea certificatului verde

Franța relaxează restricțiile Covid, după introducerea certificatului verde

Franța relaxează restricțiile Covid începând cu luna februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul verde. Autoritățile vor permite redeschiderea cluburilor de noapte două săptămâni mai târziu.

Limitele privind numărul de persoane permise în sălile de sport și cele de divertisment vor fi ridicate pe 2 februarie. De asemenea, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber. Începând cu 16 februarie, oamenii vor putea consuma și popcorn în sălile de cinema. Protocoalele COVID în școli, care, printre altele, impun copiilor să poarte măști în clasă, ar putea fi si ele relaxate.

Franța relaxează restricțiile Covid din februarie

Restricțiile se relaxează după ce autoritățile au introdus certifcatul verde obligatoriu pentru accesul în spațiile închise. Acesta va intra în vigoare de pe 24 ianuarie, a anunțat premierul Jean Castex.

Cu toate acestea, dacă situația Covid se va îmbunătăți semnificativ în Franța, obligativitatea certificatului verde ar putea fi ridicată. Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a spus că asta va depinde de cât de multă presiune va fi asupra spitalelor, notează Reuters.

„Valul legat de varianta Delta se retrage în mod clar peste tot”, a spus Castex. În același timp, valul provocat de varianta mai nouă Omicron „începe să se blocheze în regiunile în care aceasta a lovit prima dată la sfârșitul lunii decembrie”.

Franța a raportat joi peste 425.000 de infecții cu coronavirus. Totuși, numărul pacienților cu COVID aflați la terapie intensivă s-a stabilizat. Și organismul consultativ științific al guvernului a spus că al cincilea val al pandemiei de coronavirus va rămâne la un nivel ridicat, dar gestionabil.

Castex a încurajat, de asemenea, părinții să vaccineze copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Parcul Tudor Arghezi va avea plajă ecologică

O bijuterie naturală de aproximativ trei hectare va lua naștere într-una din zonele aflate într-o continuă dezvoltare, din Sectorul 4. Înconjurat de o cofetărie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă