29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCazurile Covid vor scădea dacă se introduce certificatul verde

Cazurile Covid vor scădea dacă se introduce certificatul verde

Cazurile Covid vor scădea dacă se introduce certificatul verde în România, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila, a făcut această declarație duminică seară, la postul Antena3. Când ministrul a fost întrebat despre certificatul verde, el a răspuns astfel:

„Dacă el este aprobat săptămâna viitoare, să spunem dacă avem multă imaginaţie, şi se dă un termen de introducere de două, trei, patru săptămâni, ne apropiem de descreşterea cazurilor”.

Se introduce certificatul verde dar fără a da afară medicii nevaccinați

Alexandru Rafila (PSD) a precizat că, înainte să devină ministru al Sănătății, s-a opus unui proiect de lege inițiat de PNL și UDMR.

„În luna octombrie, în plin val pandemic patru, PNL şi UDMR au depus un proiect de lege în Parlament care se referea la utilizarea unui astfel de instrument exclusiv pentru personalul medical, cu o precizare cu care eu nu am fost de acord legat de desfacerea contractului de muncă în cazul personalului medical care nu se conforma. Noi am zis că trebuie să existe măcar o soluţie temporară legată de oferirea unor teste”, a precizat Rafila.

Declarațiile acestuia sunt făcute în contextul în care, în România, pandemia evoluează îngrijorător în ultimele zile. Numărul de cazuri confirmate a crescut brusc după Anul Nou.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Stoltenberg cere inspecții „urgente” la centrala nucleară de la Zaporojie

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a cerut, miercuri, inspecții "urgente" ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la Centrala atomoelectrică Zaporojie, aflată sub ocupaţie...

Meta înregistrează prima scădere a veniturilor din istorie, deoarece inflația afectează vânzările de publicitate

Meta, compania mama a Facebook, a emis o prognoză sumbră după ce a înregistrat prima scădere trimestrială a veniturilor din istorie, temerile legate de...

7 greșeli care duc la executarea silită de către KRUK

Clienții cu datorii care nu își achită obligațiile financiare riscă să-și piardă bunurile sau să li se pună poprire pe conturi. Pentru a-și recupera facturile...
Ultima oră
Pe aceeași temă