29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusPandemia se agravează în România. Situații îngrijorătoare sunt în Cluj, București și...

Pandemia se agravează în România. Situații îngrijorătoare sunt în Cluj, București și Ilfov

Pandemia se agravează în România, relevă datele transmise, duminică, 9 ianuarie, de autoritățile sanitare. Peste 4700 de cazuri noi de infectare au fost confirmate în ultimele 24 de ore, adică de sâmbătă până duminică. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, de regulă, în zilele de weekend, în România se fac mai puține teste Covid decât de obicei.

4712 cazuri noi de infectare cu Covid au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. În același interval de timp, în România au fost raportate 14 decese ale unor persoane infectate cu Covid.

Aceste date au fost transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) din cadrul Guvernului României. Creșterea numărului de cazuri se produce după ce, în decembrie, Guvernul acceptase o relaxare a restricțiilor sanitare.

Pandemia se agravează iar cele mai multe cazuri sunt în județul Cluj

Cel mai afectat județ al României din punctul de vedere al numărului de infectări Covid este Cluj. Acest județ este primul din România care a trecut din zona verde în zona galbenă. Aceste zone sunt indicate, în România, de Institutul Național de Sănătate Publică.

O creștere puternică a numărului de cazuri se constată și în județul Ilfov. Din Ilfov, localitatea cea mai afectată este Snagov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul aprobă rectificarea bugetară în ședința de joi, 18 august

Guvernul aprobă rectificarea bugetară pe anul 2022 în ședința de joi, 18 august. Pe agenda acestei ședințe a Executivului se află un proiect de Ordonanță...

Inflația din Marea Britanie depășește 10%. Prețurile la pâine și lapte cresc vertiginos

Luna trecută, inflația în Regatul Unit a atins un nou maxim al ultimilor 40 de ani, depășind 10% pentru prima dată din 1982 și...

Valoarea industriei de țigări electronice va ajunge la 22,82 miliarde de dolari în 2022. De ce poate deveni o gravă problemă ecologică în România

Consumul țigărilor electronice a cunoscut o creștere exponențială în ultimii ani. Tot mai mulți oameni, în mod special tinerii, le aleg în detrimentul țigărilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă