29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCarantină de noapte și restricții pentru 3 localități din Ilfov

Carantină de noapte și restricții pentru 3 localități din Ilfov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat restricții mai severe în alte 3 localități din județul Ilfov, după ce rata de incidență a depășit 7,5 la mie. Începând de miercuri, este carantină de noapte pentru nevaccinați.

Astfel în Balotești rata este 7,92 la mie, Cernica – 8,93 la mie și Grădiștea – 8,33 la mie.

În piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, magazine, mijloace de transport și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, cu începere de miercuri. La fel, masca trebuie purtată și pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor.

Persoanele nevaccinate nu pot circula în intervalul 20.00 – 5.00, cu anumite excepții pe care trebuie să le menționeze în declarație. Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

La nunți și botezuri pot merge doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală. Nu se poate ocupa mai mult de 50% din capacitatea maximă a spațiului și nu pot participa mai mult de 200 de persoane.

Cinematografele, spectacolele și concertele sunt deschise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală, până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului.

Restaurantele și cafenele închid la ora 24.00, dar și aici pot merge doar persoanele vaccinate.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:47

VIDEO: Atacuri cu bombă și incendii provocate intenționat în Thailanda – Mai multe persoane rănite

Explozii și incendii au devastat miercuri (17 august) cel puțin 17 localități din sudul Thailandei, rănind șapte persoane. Atentatele cu bombă și atacurile au avut...

Bacalaureat de toamnă: Proba obligatorie a profilului, susținută astăzi

Candidaţii înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba obligatorie a profilului.Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a...

Un plan ambițios privind clima și sănătatea a fost promulgat de Joe Biden

Marţi a fost promulgat un plan vast de investiţii privind clima şi sănătatea, de către preşedintele american Joe Biden, aducând taberei sale democrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă