23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCanada propune taxa de sănătate pentru nevaccinați

Canada propune taxa de sănătate pentru nevaccinați

A doua provincie ca populație din Canada, Quebec, intenționează să introducă taxa de sănătate pentru nevaccinați. Propunerea ar putea stimula o dezbatere despre drepturile individuale și responsabilitatea socială.

Guvernele din întreaga lume au impus diferite restricții pentru cei nevaccinați. În contextul în care infecțiile cu Omicron se intensifică, Quebec propune taxe de sănătate în plus pentru cei care refuză să se vaccineze anti-Covid-19.

Taxa de sănătate pentru nevaccinați, în Quebec

Premierul Francois Legault a declarat marți la CTV că taxa ar putea fi de până la 100 de dolari canadieni. El a adăugat că propunerea nefinalizată nu se va aplica celor care nu se pot vaccina din motive medicale.

Provinciile din Canada se confruntă cu creșteri exponențiale ale cazurilor de COVID-19 din cauza variantei Omicron. Quebec este una dintre cele mai afectate. Luna trecută, Quebec a declarat că „nu are de ales” decât să permită unor lucrători esențiali să continue să lucreze chiar și după testarea pozitivă.

Legault spune că, deși doar 10% din populația provinciei rămâne nevaccinată, ei reprezintă aproximativ 50% din unitățile lor de terapie intensivă. Acesta a precizat că taxa de sănătate compensează cu povara financiară pe care oamenii nevaccinați o pun asupra sistemului.

Luni, premierul canadian Justin Trudeau a declarat că guvernul federal a asigurat suficiente doze de vaccin pentru ca toți canadienii eligibili. Specialiștii susțin că o taxă asupra persoanelor nevaccinate ar putea supraviețui contestațiilor judecătorești depinzând de detalii.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă