30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusMarea Britanie cheamă armata pentru a ajuta în criza de personal din...

Marea Britanie cheamă armata pentru a ajuta în criza de personal din spitalele Covid

Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat vineri că a cerut ajutorul armatei pentru a sprijini spitalele Covid care se confruntă cu criza de personal.

Guvernul a spus că 200 de medici militari ai Forțelor Armate au fost puși la dispoziție pentru a sprijini Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Londra. Aceștia vor sta în următoarele trei săptămâni.

Prim-ministrul Boris Johnson a spus că Anglia poate face față creșterii fără noi restricții datorită vaccinării. Cu toate acestea, el a avertizat cu privire la câteva săptămâni dificile. Numărul tot mai mare de spitalizări zilnice a dus la criza de personal din spitalele Covid din țară.

Guvernul a desfășurat, de asemenea, forțe armate pentru a sprijini programele de testare și vaccinare COVID-19.

Marea Britanie se confruntă cu criza de personal în spitalele Covid

„Încă o dată, aceștia fac eforturi pentru a ajuta lucrătorii NHS care lucrează non-stop în capitală, ajutând serviciile de sănătate în această perioadă dificilă de iarnă, în care nevoia este cea mai mare”, a spus ministrul Sănătății, Sajid Javid.

Marea Britanie a raportat aproape 150.000 de decese din cauza COVID-19 și, la doi ani după o pandemie. Serviciul său de sănătate administrat de stat se confrunta deja cu o criză de moral și de personal, înainte de creșterea Omicron.

Potrivit unui raport al legislatorului, criza de personal ar putea duce la deraiul eforturilor de a prinde din urmă listele de așteptare record pentru tratament electiv cauzate de perturbarea COVID-19.

Guvernul a apelat la ajutorul armatei

Chaand Nagpaul, președintele Consiliului Asociației Medicale Britanice, a spus că au existat niveluri fără precedent de absență a personalului în NHS.

„Deși guvernul a apelat la ajutorul armatei la Londra, să nu uităm că avem de fapt o problemă națională în acest moment”, a declarat Nagpaul pentru Sky News.

Marea Britanie a înregistrat o creștere a cazurilor de coronavirus din cauza variantei Omicron și a raportat peste 150.000 de cazuri noi în fiecare zi în ultima săptămână.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:37

 Blinken: Încetarea discuțiilor de către China privind schimbările climatice dăunează „întregii lumi”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a descris luni (8 august) declarațiile făcute de China conform cărora va înceta cooperarea cu Statele Unite...

Tusea și Junghiul, pentru Primăria Capitalei

Bucureștiul ar trebui recunoscut ca unul dintre cele mai rezistente orașe din lume. Capitala noastră continuă să existe, în ciuda torturilor la care a fost...

Sindicaliștii din educație îi dau peste nas șefului ANAF. Ca să câștigi 60.000 de euro pe an trebuie să faci zilnic 9 ore de...

Calculele teoretice nu se potrivesc cu practica. Șeful ANAF crede că profesorii care dau meditații sunt oameni bogați. Întrebarea este câte meditații trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă