24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAfrica de Sud se pregătește pentru valul de Omicron

Africa de Sud se pregătește pentru valul de Omicron

În timp ce lumea se confruntă cu apariția noii variante foarte transmisibile a COVID-19, oamenii de știință din Africa de Sud, unde a fost identificat pentru prima dată omicronul, se luptă pentru a combate răspândirea virusului în țară, relatează APNews.

„Observam o schimbare semnificativă a profilului demografic al pacienților cu COVID-19”, a declarat Rudo Mathivha, șeful unității de terapie intensivă de la Spitalul Baragwanath din Soweto, într-o conferință de presă online.

„Tinerii, între 20 de ani și puțin peste 30 de ani, dezvoltă o boală moderată până la severă, unii având nevoie de terapie intensivă. Aproximativ 65% nu sunt vaccinați și majoritatea celorlalți sunt doar pe jumătate vaccinați”, a spus Mathivha. „Sunt îngrijorat că, odată cu creșterea cifrelor, unitățile de sănătate publică vor fi copleșite.”

Mathiva a spus că sunt necesare pregătiri urgente pentru ca spitalele să facă față unui potențial flux mare de pacienți care au nevoie de terapie intensivă.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Pâinea se scumpește cu încă 10%

Fermierii anunță noi creșteri de prețuri până la toamnă, iar pâinea s-ar putea scumpi cu 10 procente. Seceta a distrus culturile de grâu, prețul...

Care este cauza pentru care numărul mercenarilor din Libia a scăzut

Numărul mercenarilor străini din Libia a scăzut, evoluţie cauzată parţial de războiul din Ucraina, a declarat luni un expert ONU citat de dpa. Chaloka Beyani...

Cristiano Ronaldo vrea să părsească Manchester United

Atacantul echipei Manchester United, Cristiano Ronaldo, a declarat clubului din Premier League că vrea să plece în sezonul apropiat. Acesta își dorește să joace...
Ultima oră
Pe aceeași temă