-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusAfrica de Sud se pregătește pentru valul de Omicron

Africa de Sud se pregătește pentru valul de Omicron

În timp ce lumea se confruntă cu apariția noii variante foarte transmisibile a COVID-19, oamenii de știință din Africa de Sud, unde a fost identificat pentru prima dată omicronul, se luptă pentru a combate răspândirea virusului în țară, relatează APNews.

„Observam o schimbare semnificativă a profilului demografic al pacienților cu COVID-19”, a declarat Rudo Mathivha, șeful unității de terapie intensivă de la Spitalul Baragwanath din Soweto, într-o conferință de presă online.

„Tinerii, între 20 de ani și puțin peste 30 de ani, dezvoltă o boală moderată până la severă, unii având nevoie de terapie intensivă. Aproximativ 65% nu sunt vaccinați și majoritatea celorlalți sunt doar pe jumătate vaccinați”, a spus Mathivha. „Sunt îngrijorat că, odată cu creșterea cifrelor, unitățile de sănătate publică vor fi copleșite.”

Mathiva a spus că sunt necesare pregătiri urgente pentru ca spitalele să facă față unui potențial flux mare de pacienți care au nevoie de terapie intensivă.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Peste 850 de copii sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria

Temerile cresc cu privire la soarta a sute de copii despre care se crede că sunt ținuți prizonieri în închisori din Siria. Aproape 850...

O clientă McDonald’s a fost bătută cu pumnii de agentul de securitate

O femeie, clientă la McDonald's, a fost bătută de către agentul de securitate cu pumnii în față și târâtă pe podea. Momentul șocant a...

STB, aproape mâncată de faliment. Greva pune pe butuci compania

Cinci zile de grevă înseamnă zeci de milioane de lei pierderi pentru compania STB, care este la un pas de faliment. Cel puțin asta...
Ultima oră
Pe aceeași temă