12 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalContinuă distrugerile provocate de vulcanul Cumbre Vieja din La Palma

Continuă distrugerile provocate de vulcanul Cumbre Vieja din La Palma

Pe insula spaniolă La Palma s-a dat luni ordinul pentru aproximativ 3.000 de locuitori de a rămâne în locuinţele lor. Acest ordin a venit după ce lava vulcanului Cumbre Vieja, aflat în erupţie, a distrus o fabrică de ciment, eliberând gaze potenţial toxice, au avertizat autorităţile locale, relatează AFP, transmite agerpres.ro.

„O zonă a fabricii de ciment a luat foc. Prin urmare, şi până când vom putea analiza dacă calitatea aerului permite o viaţă normală, am decis să cerem locuitorilor să rămână în case”, a anunţat coordonatorul celulei de urgenţă înfiinţată după erupţie, Miguel Angel Morcuende, în cadrul unei conferinţe de presă.

„2.500 până la 3.000 de persoane” trebuie să rămână în locuinţele lor în zonele din proximitatea fabricii de ciment situate în vestul insulei din arhipelagul Canare, a mai spus el.

Fabrica de ciment a fost traversată de o scurgere de lavă provenită de la vulcanul Cumbre Vieja, care a erupt pe 19 septembrie.

Deși erupţia vulcanului Cumbre Vieja nu a provocat morţi sau răniţi, ea însă a dus la evacuarea a peste 6.000 de persoane, dintre care unele şi-au pierdut toate bunurile sub scurgerile de lavă, care au distrus aproape 600 de hectare şi peste 1.200 de clădiri, conform bilanțului autorităţilor spaniole.

Cele mai citite

Rareș Bogdan va fi ministru

Rareș Bogdan va fi ministru în timpul guvernării PNL - PSD - UDMR. Chiar Rareș Bogdan a anunțat că va primi o asemenea funcție,...

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud

Campionii la rugby ai României sunt blocați în Africa de Sud, din cauza pandemiei de Covid. Din Africa de Sud trebuie repatriați 39 de români,...

Ziua Națională în pandemie se va ține sub supravegherea medicului

Ziua Națională în pandemie va fi marcată cu măsuri speciale de protecție, decise la nivelul municipiului București și al fiecărui județ. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă