32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialContabilii și antreprenorii ies în stradă. Sunt nemulțumiți de modificările fiscale

Contabilii și antreprenorii ies în stradă. Sunt nemulțumiți de modificările fiscale

Antreprenori din diverse sectoare economice și reprezentanți ai agențiilor de turism din România vor să protesteze împotriva măsurilor fiscale percepute ca fiind abuzive și legislative. Sub sloganul „Fără haos în legislaţia fiscală”, manifestația va începe luni dimineață în Piața Victoriei.

Protestul vine ca reacție la introducerea unor noi reglementări fiscale considerate confuze și greu de implementat într-un termen scurt. Antreprenorii acuză autoritățile că nu au consultat suficient sectoarele afectate înainte de a implementa noile măsuri, ceea ce a generat o mare incertitudine și probleme de conformitate.

Reprezentanții Agențiilor de Turism au subliniat că, deși înțeleg necesitatea reglementărilor fiscale, acestea sunt aplicate într-un mod prea rapid și fără o pregătire adecvată din partea ministerului.

Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, a declarat pentru Digi24 că noile cerințe fiscale afectează profund agențiile de turism, care sunt obligate să gestioneze o diversitate mare de regimuri de TVA și locuri de prestare a serviciilor.

Protestatarii vor revizuirea legislației fiscale

În cadrul adunării publice de protest ce se va deplasa și în fața Ministerului de Finanțe, participanții își vor striga nemulțumirea față de lipsa de consultare și față de impactul negativ al noilor reglementări asupra mediului de afaceri.

Ei solicită autorităților o revizuire urgentă a legislației fiscale, în colaborare cu reprezentanții sectorului privat, pentru a stabili reguli clare și fezabile care să nu pună în pericol activitatea economică și să asigure o implementare corectă și eficientă.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă