1.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomePoliticăConsiliul ALDE Europe cere votul JAI pentru primirea României în Schengen

Consiliul ALDE Europe cere votul JAI pentru primirea României în Schengen

Consiliul ALDE Europe, din care fac parte circa 60 de partide liberale din Europa, a aprobat o rezoluție care cere votul JAI pentru primirea României în Schengen.

Rezoluția se referă la decizia care se va lua în Consiliul JAI, la data de 8 decembrie 2022. Din România, ca membru în Consiliul ALDE Europe este partidul USR.

Rezoluţia din Consiliul ALDE Europe a fost iniţiată de USR, având drept co-semnatari partidele liberale din Bulgaria şi Croaţia. Din Croația sunt cinci partide membre ale organizației iar din Bulgaria este membru un singur partid.

Dan Barna, vicepreşedinte USR, lider al delegaţiei USR la Consiliul ALDE Europe, a anunțat că “întreaga familie liberală europeană susţine România pentru aderarea la Schengen. Semnalul dat de cel mai reformist partid european este unul clar: acesta e momentul în care se desăvârşeşte unificarea Europei”.

Cea mai recentă reuniune a Consiliului ALDE Europe s-a desfășurat la Bratislava în perioada 2 – 3 decembrie 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...

Ciucă, despre voucherele bugetarilor: “Nu se umblă la ele”

Vineri, la Slatina, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că în cursul anului viitor, bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanță. Acesta a subliniat...
Ultima oră
Pe aceeași temă