12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăȘtirile zileiComuna Berceni iese din carantină în această seară

Comuna Berceni iese din carantină în această seară

„În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Berceni, judeţul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, judeţul Ilfov”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Potrivit Hotărârii nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Deşi rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la 6,48 la 4,77, aceasta se menţine ridicată, menţionează Prefectura Ilfov, care face apel la responsabilitatea cetăţenilor.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă